Arhiv: Trajnejša zaposlitev za aktivne starejše do upokojitveZavod RS za zaposlovanje (ZRSZ) je objavil novo javno povabilo Aktivni do upokojitve. Namenjeno je spodbujanju trajnejšega zaposlovanja brezposelnih, starejših od 55 let, iz vse Slovenije. Delodajalci za njihovo zaposlitev s polnim delovnim časom lahko prejmejo subvencijo 13 tisoč evrov ...

NA VOLJO 1,4 MILIJONA EVROV

Slovenija je po stopnji delovne aktivnosti starejših (od 55 do 64 let) na predzadnjem mestu v Evropi, zato ZRSZ z omenjenim javnim povabilom spodbuja trajnejše zaposlovanje starejših brezposelnih za nedoločen čas oziroma do izpolnitve pogojev za predčasno ali starostno upokojitev. Za ta namen je na voljo 1,4 milijona evrov.

PREDNOST ZA PREJEMNIKE DENARNEGA NADOMESTILA

Javno povabilo Aktivni do upokojitve se izvaja v okviru istoimenskega programa, v katerega se lahko vključijo osebe, ki so starejše od 55 let in najmanj en mesec prijavljene v evidenci brezposelnih. Pri tem bodo imeli prednost prejemniki denarnega nadomestila za brezposelnost ali denarne socialne pomoči. Delodajalci lahko za njihovo zaposlitev s polnim delovnim časom pridobijo subvencijo 13 tisoč evrov. Za zaposlitev invalida, ki lahko dela le krajši delovni časom od polnega, se uveljavi subvencija v sorazmerni višini.

POVABILO ODPRTO ZA DELODAJALCE IZ VSE SLOVENIJE

Na javno povabilo lahko kandidirajo delodajalci iz vse Slovenije, ki so pravne ali fizične osebe, vsaj eno leto vpisane v poslovni register Slovenije, in izpolnjujejo ostale pogoje za prijavo. Ponudbo za subvencionirano zaposlitev delodajalci oddajo elektronsko na portalu ZRSZ od 13. 9. 2017 od 10.00 do objave obvestila o zaprtju povabila zaradi porabe sredstev oziroma najdlje do 13. 10. 2017 do 14.45.

Več informacij na povezavi Trajnejša zaposlitev za aktivne starejše do upokojitve

Fotogalerija

 

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.