Arhiv: Mag. Sonja Šmuc nova generalna direktorica GZS


Foto: vecer.com

Upravni odbor Gospodarske zbornice Slovenije (GZS) je na seji, ki je potekala na Mednarodnem obrtnem sejmu v Celju, za novo generalno direktorico s štiriletnim mandatom imenoval mag. Sonjo Šmuc. Ta je v svojem predstavitvenem nastopu dejala, da gospodarstvo ni samo sebi namen, ampak je temelj, da v državi kvalitetno in uspešno živimo vsi.

Šmucova bo funkcijo generalne direktorice nastopila z 10. oktobrom 2017, v svoji predstavitvi pa se je zavzela, da bi si vsi ključni deležniki v Sloveniji do leta 2025 zastavili skupen cilj, da je potrebno za določen odstotek dvigniti dodano vrednost na zaposlenega. Na strani sindikatov pričakuje razvojno držo, dialog z njimi si obeta zlasti glede zdravstvene reforme in generacije 55+. Ključne teme dialoga z državo bodo davčni sistem, trg dela, prostorska zakonodaja in izobraževanje.

Po mnenju Sonje Šmuc mora GZS postati to, kar piše pred njo - dom gospodarstva. Postati mora osrednja točka gospodarstva, h kateri se stekajo iniciative. S sodelovanjem se bo dvigoval ugled, vpliv in učinkovitost te krovne gospodarske organizacije.

Predsednik GZS Boštjan Gorjup je prepričan, da bo Sonja Šmuc zmogla upravičiti pričakovanja, njen uspeh pa je odvisen tudi od podpore znotraj zbornice in v podjetjih. Sonja Šmuc se je po potrditvi odzvala z besedami, da je zaupanje obojestransko. Računa, da bodo koraki veliki, pomembni, vmes bo tudi kakšen skok.

Izjava mag. Sonje Šmuc po imenovanju 

Fotogalerija





 

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.