Arhiv: Gorenje invalidom prijazno podjetje


Družba Gorenje d. d. je na letošnjih Dnevih poklicne in zaposlitvene rehabilitacije prejela nagrado za dobro prakso pri zaposlovanju invalidov in listino Invalidom prijazno podjetje. Listino je predstavnikom Gorenja izročila ministrica za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti dr. Anja Kopač Mrak.

 INVALIDI POMEMBEN ČLEN DELOVNEGA KOLEKTIVA

Prejemniki nagrade za dobro prakso na področju zaposlovanja invalidov so podjetja, ki so dokazala, da so invalidi ob ustrezni podpori in priložnostih pomembni členi posameznega delovnega kolektiva. Z listino Invalidom prijazno podjetje tako država na simbolni način podpira delodajalce, ki aktivno prispevajo k temu, da se obseg zaposlovanja invalidov na trgu dela ne zmanjšuje.

 ENAKOVREDNO VKLJUČEVANJE INVALIDOV V DELOVNE IN POSLOVNE PROCESE

Pomočnica izvršnega direktorja za kadrovske in splošne zadeve Karmen Pušnik je ob tej priložnosti povedala, da so invalidi v Gorenju, teh je 6,6 odstotkov, enakovredno vključeni v večino delovnih in poslovnih procesov. Kljub naraščanju števila invalidov, kar je v pretežni meri posledica zviševanja povprečne starosti zaposlenih, si prizadevajo, da so vsi ustrezno zaposleni. Pri tem jim je v pomoč invalidsko podjetje Gorenje IPC d. o. o.

 SKRB ZA ZAPOSLENE ENA IZMED GLAVNIH VREDNOT

 V Gorenju na različne načine ozaveščajo zaposlene, še posebej pa invalide, o zdravem načinu življenja in jih motivirajo za zdrav življenjski slog. Kljub temu, da je Gorenje izrazito tržno naravnano podjetje, je skrb za zaposlene ena njihovih glavnih vrednot, in kot takšni so kot delodajalci tudi prepoznani in ožjem in širšem poslovnem okolju.

Fotogalerija

 

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.