Arhiv: Dr. Blaž Nardin novi predsednik Savinjsko-šaleške gospodarske zbornice


Skupščina Savinjsko-šaleške gospodarske zbornice (SŠGZ) je ob izteku petletnega mandata izvolila nove organe zbornice za mandatno obdobje 2017-2022. Za predsednika SŠGZ je bil izvoljen dr. Blaž Nardin, ki je na omenjeni funkciji nasledil dr. Cvetko Tinauer, izvoljena pa sta bila tudi 18-članski upravni in tričlanski nadzorni odbor.

3. RAZVOJNA OS NAJVEČJI DOSEŽEK PRETEKLEGA OBDOBJA

Dr. Cvetka Tinauer je po dveh mandatih sprejela odločitev, da za predsedniško funkcijo ne kandidira več, v sklepnem nagovoru pred volitvami pa je nanizala nekaj najbolj odmevnih dosežkov zbornice v minulih desetih letih, med katerimi je na prvo mesto postavila umestitev 3. razvojne osi v prostor in skorajšnji začetek gradnje hitre ceste na relaciji Šentrupert-Slovenj Gradec. Izpostavila je tudi angažiranje zbornice na področju izobraževanja, kjer si gospodarstvo prizadeva za večji vpliv na sestavo izobraževalnih programov, zlasti v smislu povečanja deleža praktičnega usposabljanja.

NOVI PREDSEDNIK Z BOGATIMI IZKUŠNJAMI V GOSPODARSKI ZBORNICI

Dr. Blaž Nardin je bil edini kandidat za predsednika. Zaposlen je v Gorenju, kjer opravlja naloge izvršnega direktorja za področje pomivalnih strojev, prej pa je bil direktor hčerinske družbe Gorenje Orodjarna. Delovanje v sistemu Gospodarske zbornice Slovenije (GZS) mu ni tuje, saj je od leta 2007 do nedavnega predsedoval Združenju kovinske industrije pri GZS, bil pa je tudi podpredsednik upravnega odbora GZS, odgovoren za sodelovanje s panožnimi združenji.

NADALJEVANJE PRIZADEVANJ ZA IZBOLJŠANJE INFRASTRUKTURE

Dr. Nardin je v svoji predstavitvi napovedal nadaljevanje prizadevanj za izboljšanje infrastrukture na regijskem in nacionalnem nivoju, kar je ključnega pomena za izboljšanje konkurenčnosti savinjsko-šaleškega gospodarstva. Prav tako se bodo nadaljevale tudi aktivnosti SŠGZ na ostalih področjih, pri čemer računa na polno sodelovanje članov upravnega odbora. Slednji se bodo na prvi seji v novi sestavi sešli že v sredo, 8. novembra, ko bodo gostili novo generalno direktorico GZS mag. Sonjo Šmuc.

Fotogalerija





 

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.