Arhiv: Prednovoletno srečanje gospodarstvenikov, županov in poslancev Savinjske regije


30. november 2017

Gospodarstveniki, župani in poslanci Savinjske regije so se sedmo leto zapored zbrali na prednovoletnem srečanju, ki je tokrat potekalo v Termah Zreče. Gost srečanja je bil minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek.

KADRI KLJUČNI OMEJITVENI FAKTOR ZA HITREJŠO RAST PODJETIJ

V imenu organizatorjev – Regionalne gospodarske zbornice Celje (RGZC), Savinjsko-šaleške gospodarske zbornice (SŠGZ), Območne obrtno-podjetniške zbornice Celje in Razvojne agencije Savinjske regije – je udeležence nagovoril predsednik RGZC Izidor Krivec in izpostavil nekaj najbolj karakterističnih podatkov o aktualnem stanju regijskega gospodarstva. Poudaril je, da kadri postajajo ključni omejitveni faktor za hitrejšo rast podjetij, rešitve tega problema pa brez sprostitve zaposlovanja delavcev iz tretjih držav po njegovem mnenju ne bo.

IZENAČENI DOMAČI IN TUJI INVESTITORJI

Minister Zdravko Počivalšek je nanizal nekaj ugodnih makroekonomskih trendov in aktivnosti na zakonodajnem področju, kjer je največ pozornosti namenil novemu zakonu o spodbujanju investicij, ki izenačuje pogoje za domače in tuje investitorje, ob tem pa se je strinjal s predsednikom RGZC, da brez ustreznih kadrov gospodarstvo ne bo moglo v korak z globalno konkurenco. Iz tega razloga je potrebno tesno sodelovanje izobraževalnih institucij, gospodarstva in zavoda za zaposlovanje.

SREČANJE PRILOŽNOST ZA MREŽENJE IN IZMENJAVO INFORMACIJ

Prednovoletno srečanje je bilo tudi priložnost za mreženje in izmenjavo informacij o letošnjem poslovanju, predsednik uprave delniške družbe Unior Darko Hrastnik pa je v vlogi gostitelja predstavil njihove dejavnosti in poslovne načrte.

Fotogalerija

 

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.