Arhiv: Dan spoznavanja poklicevVelenjska območna služba Zavoda RS za zaposlovanje je v sodelovanju s Savinjsko-šaleško gospodarsko zbornico, Območno obrtno-podjetniško zbornico Velenje in Ljudsko univerzo Velenje pripravila dan spoznavanja poklicev za učence zaključnih razredov velenjskih osnovnih šol.

NAJVEČ ZANIMANJA ZA TEHNIŠKE POKLICE

Največ učencev, skoraj sto, se je odločilo za spoznavanje tehniških poklicev, kot so strojni tehnik, elektrotehnik, računalniški tehnik, oblikovalec kovin, strugar … Predstavitev so jim pripravili v Gorenju in Esotechu. Skoraj 70 učencev se je odločilo za spoznavanje poklicev v zdravstvu in predšolski vzgoji. Obiskali so vrtec, dom za varstvo odraslih in zdravstveni dom.

ZANIMIVI TUDI STORITVENI POKLICI

Turistične in nekatere druge storitvene poklice, kot so prodajalec, aranžer, frizer, kozmetični tehnik …, je želelo spoznati 45 učencev, ki so obiskali hotela Paka, turistično-informacijski center, nakupovalni center, lepotni, kozmetični in frizerski salon. Enako število učencev so zanimali poklici, ki zahtevajo dolgotrajnejše izobraževanje: andragog, socialni delavec, odvetnik, arhitekt, veterinar … V ta namen so obiskali Ljudsko univerzo Velenje, center za socialno delo, odvetnico, arhitekta, veterinarsko postajo in podjetniški inkubator.

VEČJI INTERES TAKO NA STRANI ŠOLARJEV KOT DELODAJALCEV

Organizatorji dneva spoznavanja poklicev z zadovoljstvom ugotavljajo, da je bilo zanimanje na strani šolarjev letos večje kot lani, ko so dogodek pripravili prvič, večji pa je bil letos interes tudi pri delodajalcih, ki so vse bolj soočeni z dejstvom, da kadri predstavljajo ključni omejitveni faktor za hitrejšo rast gospodarstva, zato jim bo treba v prihodnje nameniti več pozornosti in sistemskega pristopa kot v preteklosti. Izziv za organizatorje za leto 2019 je vključitev vseh osnovnih šol v regiji SAŠA.

Fotogalerija

 

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.