Arhiv: Dobro sodelovanje s Finančnim uradom Velenje se nadaljuje


Skladno s prakso dobrega sodelovanja so se na rednem srečanju sestali predstavniki sekcije računovodskih servisov pri Savinjsko-šaleški gospodarski zbornici in Finančnega urada Velenje ter dogovorili skupne aktivnosti v letu 2018.

Dobro sodelovanje med omenjenima institucijama je bilo v lanskem letu v sklopu obiska vlade v SAŠA regiji predstavljeno državnem sekretarju na ministrstvu za finance Tilnu Božiču, kot primer dobre prakse pa ga izpostavlja tudi generalna direktorica Finančne uprave Republike Slovenije Jana Ahčin. V interesu SŠGZ in Finančnega urada Velenje je, da se sodelovanje nadaljuje in nadgrajuje.

SPREMEMBE V KLICNEM CENTRU 

Direktorica Finančnega urada Velenje Darija Vidmar je ob tej priložnosti napovedala, da bodo v letošnjem letu prešli na modificiran sistem klicnega centra, ki bo stranke, ki se bodo obračale na finančni urad, usmerjal glede na tematiko klica in ne glede na lokacijo zavezanca. Nekateri finančni uradi po Sloveniji medtem že poslujejo na ta način, zato večjih težav ne pričakujejo.

AVTOMATIZIRAN SISTEM IZVRŠB

Novost, ki se obeta v letošnjem letu, bo tudi avtomatiziran sistem vlaganja izvršb za davčne dolžnike, katerih dolg presega deset evrov in niso prvikrat v vlogi dolžnika oziroma jim je bil pred tem vsaj v enem primeru že poslan opomin.

SREČANJE Z NOVOUSTANOVLJENIMI PODJETNIKI

FU Velenje letos prvič načrtuje srečanje z novoustanovljenimi podjetniki, na katerem jim nameravajo predstaviti njihove davčne obveznosti, saj se v praksi redno dogaja, da nekateri zavezanci začetniki ne poznajo svojih obveznosti do države. V tem kontekstu nameravajo predstavniki finančnega urada poudariti tudi pomen kakovostnih računovodskih storitev za uspešno poslovanje gospodarskih subjektov.

NAJPOGOSTEJŠE NAPAKE DAVČNIH ZAVEZANCEV

Predsednica sekcije računovodskih servisov pri SŠGZ Petra Pleterski je skupaj z ostalimi udeleženci srečanja navedla nekaj konkretnih primerov iz prakse, kjer je potrebno določene zadeve izboljšati oziroma sistemsko urediti. Dogovorjeno je bilo, da FU Velenje v prvi polovici marca organizira srečanje z računovodji, na katerem bodo predstavljene najpogostejše napake s strani davčnih zavezancev, ki se pojavljajo v praksi, z namenom, da se le-te odpravijo.

Fotogalerija





 

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.