Arhiv: Uspešnih prvih deset let Savinjsko-šaleške gospodarske zbornice13. novembra 2017 je minilo 10 let, odkar se je na ustanovni skupščini SŠGZ tedanja Savinjsko-šaleška območna zbornica Velenje preoblikovala v samostojno pravno osebo, 1. februarja 2018 pa je minilo 10 let, odkar SŠGZ - kot del sistema Gospodarske zbornice Slovenije – samostojno tudi posluje. Po desetih letih je napočil čas za pregled doseženih rezultatov in razmislek o prihodnjih aktivnostih.


V MINULEM DESETLETJU TEŽIŠČE AKTIVNOSTI USMERJENO V 3. RAZVOJNO OS

Na akademiji v počastitev 10-letnice SŠGZ, ki je potekala v vili Bianca v Velenju je direktor zbornice mag. Franci Kotnik obudil spomin na čas pred dobrim desetletjem, ko je bilo treba zaradi uvedbe prostovoljnega članstva poslovanje maksimalno racionalizirati, kar je v praksi pomenilo, da se zbornica organizira in vodi kot podjetje. S preoblikovanjem v samostojno pravno osebo je SŠGZ učinkovito optimizirala stroške poslovanja in pridobila več možnosti samostojnega povezovanja s partnerji doma in v tujini. V minulih desetih letih je bilo težišče njenih prizadevanj usmerjeno v projekt 3. razvojne osi in modernizacijo izobraževalnega sistema.

V NOVEM MANDATU PET CILJNIH PODROČIJ DELOVANJA

Predsednik SŠGZ dr. Blaž Nardin, ki je omenjeno funkcijo prevzel od dr. Cvetke Tinauer, ki je zbornico vodila prva dva mandata po ustanovitvi, je minulo delovanje ocenil kot uspešno, v tretjem mandatu pa bodo aktivnosti SŠGZ usmerjene predvsem v krepitev članske baze, razvoj lokalne infrastrukture, spodbujanje inovativnosti in podjetništva ter izobraževanje kadrov za dejanske potrebe gospodarstva. Ker deficit ustrezno usposobljenih kadrov, zlasti v povezavi z digitalizacijo poslovnih procesov, že predstavlja poglavitno oviro za hitrejši razvoj podjetij, bo tej problematiki namenjena letošnja razvojna konferenca SAŠA regije.

DOBRO SODELOVANJE Z GOSPODARSKO ZBORNICO SLOVENIJE ...

Slovesnosti ob 10. obletnici SŠGZ se je udeležil tudi predsednik Gospodarske zbornice Slovenije (GZS) Boštjan Gorjup, ki je pozitivno ocenil ne samo minulo desetletno delovanje regionalne zbornice s sedežem v Velenju, ampak tudi njeno sodelovanje s krovno zbornico v Ljubljani. Gorjup je ob tem poudaril, da je bolj kot pravno formalna oblika pomembna vsebina delovanja zbornice, ki mora v čim večji meri izpolnjevati pričakovanja članov in jim zagotavljati karseda konkurenčno poslovno okolje.

… IN LOKALNO SKUPNOSTJO

Dogodka so se udeležil tudi predstavniki nekaterih občin SAŠA regije, udeležence slovesnosti pa je nagovoril podžupan Mestne občine Velenje Peter Dermol. Izrazil je zadovoljstvo nad dosedanjim sodelovanjem z gospodarsko zbornico in napovedal, da si bodo v lokalni skupnosti tudi v prihodnje prizadevali za kar najbolj prijazne pogoje poslovanja podjetij in podjetnikov, prav tako pa se bodo z mehanizmi, ki jih imajo na voljo, kot je na primer štipendijska shema, trudili za zagotavljanje ustreznega kadra za potrebe gospodarskih subjektov.

ZAHVALNE LISTINE ZASLUŽNIM ORGANIZACIJAM

SŠGZ je ob tej priložnosti podelila zahvalne listine tistim organizacijam, s katerimi je v minulem desetletju še posebej uspešno sodelovala pri uveljavljanju interesov gospodarstva: Gospodarski zbornici Dolenjske in Bele Krajine, Pomurski gospodarski zbornici, Regionalni gospodarski zbornici Celje, Štajerski gospodarski zbornici, GZS Območni zbornici Koroška, Gospodarski zbornici Slovenije in Slovenski gospodarski zvezi iz Celovca.

PRIZNANJA ZASLUŽNIM POSAMEZNIKOM

Priznanja so prejeli posamezniki, ki delujejo v organih SŠGZ že od samega začetka oziroma od ustanovitve leta 2007 dalje: Aleš Benda, Boštjan Gorjup, dr. Vladimir Malenković, mag. Marko Mavec, Igor Pečovnik, Petra Pleterski, Janja Praznik, Mirko Strašek, Marko Škoberne, Lidija Fijavž Špeh in dr. Cvetka Tinauer. Priznanja so prejeli tudi trije člani, ki so v minulem obdobju uspešno zastopali interese SŠGZ v skupščini GZS in to izvajajo tudi v sedanjem mandatu: Uršula Menih Dokl, Matija Petrin in Tanja Skaza.

Fotogalerija

Fotogalerija

 

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.