Arhiv: Drugi poslovni zajtrk Invest SAŠA


Savinjsko-šaleška gospodarska zbornica je kot partner v projektu SPOT svetovanje Savinjska v Šoštanju organizirala drugi poslovni zajtrk Invest SAŠA, na katerem sta svoje investicijske načrte podjetnikom predstavili občina Šoštanj in občina Šmartno ob Paki.

IZBOLJŠATI INFORMIRANOST NA PODROČJU INVESTIRANJA

Namen poslovnega zajtrka Invest SAŠA je izboljšati medsebojno informiranost na področju investiranja v regiji SAŠA med gospodarskimi in negospodarskimi subjekti, kar naj bi posledično pripeljalo do večjega obsega poslovnega sodelovanja. Po uspešno izvedenem prvem tovrstnem srečanju oktobra 2017, ko sta svoje investicijske načrte predstavila Gorenje in Mestna občina Velenje, sta bili tokrat na vrsti preostali šaleški občini.

V ŠOŠTANJU LETOS ZA INVESTICIJE SEDEM MILIJONOV EVROV

Občina Šoštanj ima v letošnjem letu, kot je povedal župan Darko Menih, za investicije rezerviranih sedem milijonov evrov. Največji zalogaj bo prizidek h glasbeni šoli, v načrtu pa imajo še številne druge infrastrukturne projekte: prenovo Tekavčeve ceste, ureditev trga bratov Mravljakov, prenovo občinske stavbe, izgradnjo športnega igrišča v Lajšah, prenovo občinskih stanovanj, izgradnjo kanalizacije v Zavodnjah … Razmišljajo o temeljiti prenovi avtobusne postaje, projekt severne obvoznice pa je trenutno v mirovanju na direkciji za ceste.

V ŠMARTNEM OB PAKI VEČ INVESTICIJ V PRIHODNJIH LETIH

Občina Šmartno ob Paki bo letos za investicije namenila 750 tisoč evrov. Tajnik občinske uprave Drago Kovač je pojasnil, da nameravajo dograditi del komunalne infrastrukture in obnoviti nekaj cest in mostov ter avtobusnih postajališč. V prihodnjih letih bodo zgradili prizidek k vrtcu v Šmartnem in izvedli energetsko sanacijo tega objekta, adaptirali bodo kulturni dom in urejali potrebno infrastrukturo za razvoj podjetništva.

PRILOŽNOST ZA MREŽENJE IN INDIVIDUALNE RAZGOVORE

V drugem delu dogodka so se udeleženci med sabo pogovorili o specifičnih tematikah, ki jih zanimajo, sklenjenih je bilo nekaj novih poslovnih znanstev, vsi pa so se strinjali, da so tovrstne oblike srečanj koristne, zato je smiselno, da potekajo periodično.

Projekt SPOT svetovanje Savinjska je sofinanciran s pomočjo Evropskega sklada za regionalni razvoj, Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo ter SPIRIT Slovenija, javna agencija.

Fotogalerija





 

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.