Arhiv: Fokus Savinjsko-šaleške gospodarske zbornice v letu 2018 na petih področjih


Upravni odbor SŠGZ se je na drugi redni seji v mandatu 2017-2022 sestal v prostorih Vzorčnega mesta v Velenju in se seznanil z namenom ter vsebino tega projekta, ki prestavlja inovacijo ne le v Sloveniji, ampak tudi v evropskem merilu, v drugem delu seje pa je upravni odbor sprejel poslovno poročilo SŠGZ za leto 2017 in plan za tekoče leto. 

VSEBINE VZORČNEGA MESTA NAMENEJEN ZLASTI MLADIM

Kot je povedala direktorica Ljudske univerze Velenje Brigita Kropušek Ranzinger, obiskovalci Vzorčnega mesta, ki je locirano v prvem nadstropju nakupovalnega centra Velenje, delajo poskuse »naredi sam« in odkrivajo interaktivne učne postavitve. Na Ulici virtualne resničnosti lahko skozi simulacije spoznajo različna delovna okolja, kot so pisarna, rudnik, pekarna in laboratorij. V transmedijskem kotičku se predvaja program Znanstvene TV za otroke in mlade, poudarek je na pripovedovanju zgodb skozi številne medije, digitalni pismenosti in varni uporabi spletnih družbenih omrežij. V digitalnem laboratoriju se obiskovalci preizkusijo v programiranju, razvijajo pametne rešitve in izdelajo prototipe svojih zamisli. Interaktivna soba pobega je namenjena novi metodi osvajanja znanja in ponuja prehode med resničnim in virtualnim svetom.

PET FOKUSNIH PODROČIJ ZBORNICE V LETU 2018

V drugem delu seje so se člani upravnega seznanili s poročilom o delovanju SŠGZ v letu 2017 in sprejeli program dela ter finančni načrt za leto 2018. Predsednik SŠGZ dr. Blaž Nardin je napovedal, da bodo aktivnosti zbornice letos prednostno usmerjene v pet fokusnih področij: izboljšanje infrastrukture, zagotavljanje ustreznih kadrov za potrebe gospodarstva, kar je tesno povezano s prilagoditvijo izobraževalnih programov, spodbujanje podjetništva in inovacijske dejavnosti ter aktivnosti za zadovoljevanje potreb članov. Model članarine ostaja enak kot v letu 2017.

Fotogalerija





 

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.