Arhiv: Predstavitev dobre prakse: računovodstvo v Gorenju

Predstavitev dobre prakse: računovodstvo v Gorenju


SPOT svetovanje Savinjska - Savinjsko-šaleška gospodarska zbornica (SŠGZ) je v sklopu izmenjav dobrih praks organizirala poslovno srečanje s predstavitvijo dobre prakse poslovne funkcije računovodstva v Skupini Gorenje.

Udeležence srečanja je uvodoma nagovoril izvršni direktor za področje pomivalnih strojev in predsednik SŠGZ dr. Blaž Nardin, ki je na kratko predstavil organiziranost Skupine Gorenje ter trenutne izzive, s katerimi se srečujejo pri poslovanju.

V nadaljevanju je Aleš Resnik, izvršni direktor za računovodstvo v Gorenju d.d., predstavil organiziranost te poslovne funkcije v njihovem podjetju. Povedal je, da imajo v Skupini Gorenje enotna pravila knjiženja in enotni kontni načrt. Ker je skupina kompleksna in heterogena, potrebno pa je tako notranje kot zunanje poročanje, je delo zahtevno. V zadnjem obdobju so uspeli precej skrajšati roke za poročanje, vendar želijo na tem področju še napredovati.

V sklepnem delu srečanja je Aleš Resnik odgovarjal na vprašanja udeležencev in se s konkretnimi odgovori izkazal kot vrhunski poznavalec računovodskega področja. Z zanimanjem je prisluhnil, kako so določena opravila organizirana v računovodskih servisih, ki vodijo knjige za mala in mikro podjetja. Dr. Blaž Nardin je povedal, da bo jeseni za člane SŠGZ organiziral predstavitev še kakšne poslovne funkcije v Gorenju.

Fotogalerija





 

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.