Arhiv: Obisk računovodij na Finančnem uradu Velenje

Obisk računovodij na Finančnem uradu Velenje


V skladu z dobro prakso zadnjih let je Finančni urad Velenje organiziral srečanje s člani sekcije računovodskih servisov pri Savinjsko-šaleški gospodarski zbornici (SŠGZ) z namenom predstavitve aktualnih vsebin.

VELIKO NOVOSTI

Uvodoma je Tanja Meža udeležencem srečanja predstavila izvajanje informiranja zavezancev od 1. aprila dalje. Nato je Saša Potočnik predstavila izvajanje 134. a člena zakona o pokojninskem in invalidskem zavarovanju, predizpolnjene obračune prispevkov za socialno varnost in popravke le-teh, predlaganje obračunov za davek od dobička pravnih oseb in dohodnine od dohodka iz dejavnosti za obdobje od 1. januarja dalje ter oddajanje obrazcev in vlog preko e-davkov. Sklop predstavitev je sklenila Frida Gorčan, ki je pojasnila spremembe v izvajanju nadzora obračunov DDV.

POHVALE ZA DOBRO SODELOVANJE

V razpravi so predstavnice Finančnega urada Velenje odgovarjale na vprašanja udeležencev, izrečeno pa je bilo tudi veliko pohval na račun dobrega sodelovanja. V interesu davčnih zavezancev na območju SAŠA regije vsekakor je, da finančni urad v Velenju ostane, prav tako tudi izpostava v Mozirju. Izražena je bila tudi pobuda, da bi v Velenju formirali samostojno območno enoto Uprave za javne prihodke.

Fotogalerija

 

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.