Arhiv: 30 let uspešnega delovanja Slovenske gospodarske zveze

Slovenska gospodarska zveza (SGZ) iz Celovca je ob 30-letnici delovanja pripravila slovesnost, na kateri so se poleg njihovih članov zbrali številni podjetniki in predstavniki partnerskih institucij iz regije Alpe-Jadran, med njimi tudi predstavniki Savinjsko-šaleške gospodarske zbornice.

ZASLUGA ZA USPEH GRE PODJETNIM POSAMEZNIKOM

Predsednik SGZ Benjamin Wakounig je v svojem govoru med drugim dejal: »Da organizacija uspeva in se je v zadnjih letih izredno dobro razvila, je zasluga številnih podjetnih ljudi, ki so bili pripravljeni vstopiti kot častni funkcionarji v odbore SGZ, bili pripravljeni vložiti svoj idealizem, svoj čas in svoje znanje, predvsem pa tudi svoje vizije za regijo v delo za SGZ.«  Podpredsednik SGZ in vodja sekcije SGZ mladina Matej Čertov je predstavil ambiciozne načrte mladih za prihodnje obdobje. 

VELIKE PRILOŽNOSTI ČEZMEJNEGA SODELOVANJA

Udeležence slovesnosti so nagovorili tudi koroški deželni glavar Peter Kaiser, deželni svetnik Ulrich Zafoschnig, minister za Slovence v zamejstvu in po svetu Peter Jožef Česnik in predsednica komisije državnega zbora za zamejce in Slovence po svetu Ljudmila Novak. Na okrogli mizi, ki je sledila, je pogled na priložnosti prihodnjega čezmejnega sodelovanja predstavila tudi generalna direktorica Gospodarske zbornice Slovenije mag. Sonja Šmuc. Vsi govorci in udeleženci okrogle mize so izrazili prepričanje, da je potrebno izkoristiti prednosti, ki jih prinašata povezovanje in sodelovanje, zlasti pri realizaciji skupnih idej in projektov. Zamisel o gospodarski regiji Alpe-Jadran po modelu nekdanjega Beneluksa postaja vse bolj realna.

PARTNERSTVO S KOROŠKIMI INDUSTRIALCI IN KOROTAN AWARDS

Ob jubileju je SGZ sklenila strateško partnerstvo s Koroškem združenjem industrialcev (IV Kärnten), ob tej priložnosti pa so podelili tudi nagrade SGZ Korotan Awards, ki jih prejmejo posamezniki in podjetja, ki so zaslužni za izjemne dosežke v regiji. Podjetje Rutar Group je prejelo nagrado za dosežke na področju mednarodne trgovine in razvoj regije Alpe-Jadran, podjetje Urbas za razvoj ekološke tehnologije in elektrarn na biomaso, podjetje Gasser za dosežke na področju predelave lesa in povezovanja kulture ter gospodarstva, Franz Mlinar pa za vizionarski pristop v gospodarstvu in življenjsko delo.

Fotogalerija





 

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.