Arhiv: Mirko Strašek prejemnik priznanja za življenjsko delo na področju managementa


Združenje Manager je na tradicionalnem Januarskem srečanju razglasilo prejemnike priznanj za leto 2018. Priznanje za življenjsko delo na področju managementa je prejel Mirko Strašek, direktor in večinski lastnik družbe KLS Ljubno.

PRIZNANJE KOT KRONA DELA, HKRATI PA ŠE VEČJA ODGOVORNOST

»Zame je ta nagrada krona mojega dela. V veliko čast mi je, hkrati pa zdaj čutim še večjo odgovornost do dela in do ljudi. Od malega sem želel biti med najboljšimi in stvari narediti malo drugače. Hvala sodelavcem, ki so sledili mojim ciljem, in moji družini, ki mi je stala ob strani tudi v težkih trenutkih. Ob tem znova poudarjam, da lahko dobre rezultate dosežeš samo z medsebojnim spoštovanjem,« je povedal Mirko Strašek, ki je z družbo KLS Ljubno povezan že 47 let.

PODJETJE PRIPELJAL DO GLOBALNE ODLIČNOSTI

V tem času je podjetje, ki je specializirano za proizvodnjo zobatih obročev za avtomobilsko industrijo, pripeljal do globalne odličnosti. Danes je v njem zaposlenih več kot 250 ljudi, KLS Ljubno ima 15-odstotni tržni delež v svetovnem in 50-odstotni delež v evropskem merilu. 96 odstotkov proizvodnje izvozijo, kar 97 odstotkov proizvodnih procesov je avtomatiziranih in robotiziranih. Produktivnost so v letih 2000-2018 povečali za desetkrat. Dosegajo izjemno dobičkonosnost, dodana vrednost na zaposlenega je 115 tisoč evrov, kar je skoraj trikrat več od slovenskega povprečja. Njihovi zobati obroči so vgrajeni v motorje 28 avtomobilskih znamk. 

Fotogalerija





 

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.