Arhiv: Reprezentativnost Savinjsko-šaleške gospodarske zbornice raste


Člani upravnega odbora Savinjsko-šaleške gospodarske zbornice (SŠGZ) so se na 6. redni seji, ki je potekala na sedežu družbe Turna d.o.o. v Šoštanju, seznanili z dejavnostjo in razvojnimi usmeritvami tega podjetja, sprejeli poročilo o poslovanju zbornice v letu 2018 in plan za leto 2019, predstavilo pa se jim je tudi perspektivno zagonsko podjetje Amibit d.o.o. iz Velenja.

ZBORNICA USPEŠNA V PROJEKTIH

Savinjsko-šaleška gospodarska zbornica (SŠGZ) je v minulem letu v celoti realizirala zastavljeni program in ga v nekaterih točkah celo presegla. Na lanskoletno delovanje zbornice je v znatni meri vplivalo sodelovanje v različnih projektih, zlasti v projektu SPOT, v sklopu katerega SŠGZ kot partner izvaja storitve informiranja in svetovanja za podjetnike in potencialne podjetnike, animiranje in povezovanje institucij podpornega okolja v regiji, promocijo podjetništva, izobraževanja in usposabljanja, izmenjavo dobrih praks v Sloveniji in tujini ter odpiranje poslovnih priložnosti. Program za leto 2019 je vsebinsko podoben lanskemu, zbornica pa bo še naprej krepila svojo reprezentativnost, ki je sicer že sedaj zelo visoka: člani SŠGZ v strukturi regijskega gospodarstva predstavljajo dve tretjini po prihodkih, tri četrtine po številu zaposlenih in štiri petine po sredstvih.

10 MINUT ZA PREDSTAVITEV PERSPEKTIVNEGA ZAGONSKEGA PODJETJA

Na tokratni seji je upravni odbor začel z novo prakso, in sicer bo odslej na začetku vsake seje 10 minut namenil za predstavitev perspektivnega zagonskega podjetja. Prvi gost je bil direktor podjetja Amibit Aleš Nastran. Omenjeno podjetje je specializirano za področje upravljanja energetskih naprav z namenom optimizacije energetskih virov, znižanja stroškov in vzpostavitve obratovalnega nadzora preko informacijskega sistema. Izdelali so lasten nadzorni sistem v oblaku, preko katerega je mogoče upravljati naprave na različnih komunikacijskih nivojih.

TURNA IDEJNI IN RAZVOJNI PARTNER ŠTEVILNIH SVETOVNIH PROIZVAJALCEV

Podjetje Turna kot idejni in razvojni partner sodeluje s številnimi svetovnimi proizvajalci na področju bele tehnike, avtomobilske in farmacevtske industrije ter gradbeništva. Kot je povedal direktor Vladimir Pogač, v Šoštanju zaposlujejo okoli 170 sodelavcev in imajo status invalidskega podjetja. Zaradi potreb naročnikov in zagotavljanja maksimalne fleksibilnosti so ustanovili več hčerinskih podjetij, preko katerih uspešno izvajajo svoje poslanstvo: izboljševati kakovost bivanja s kreativnimi rešitvami. Skupno je v skupini Turna zaposlenih okrog 300 ljudi. Še posebej zanimiv je njihov model kreiranja in pozicioniranja blagovnih znamk v B2B dejavnosti.

Fotogalerija

 

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.