Arhiv: Delovno srečanje o vajeniškem načinu izobraževanja



Šolski center Velenje in Savinjsko-šaleška gospodarska zbornica sta v Medpodjetniškem izobraževalnem centru pripravila srečanje z delodajalci o vajeniškem načinu izobraževanja, katerega namen je bil oceniti sodelovanje v preteklem letu in predstaviti programa strojni mehanik in elektrikar, ki bosta v novem šolskem letu potekala tudi po modelu vajeništva.

VZAJEMNO SODELOVANJE KLJUČNEGA POMENA

Šola za strojništvo, geotehniko in okolje ter Elektro in računalniška šola Šolskega centra Velenje tradicionalno dobro sodelujeta z delodajalci v SAŠA regiji na področju praktičnega izobraževanja oziroma usposabljanja dijakov. Slednje je tudi v interesu zaposlovalcev, saj si na ta način lahko zagotovijo dobre in usposobljene delavce. Številni primeri dobrih praks iz preteklih let kažejo, da je vzajemno sodelovanje ključnega pomena.

STROJNEMU MEHANIKU V VAJENIŠKI OBLIKI SE PRIDRUŽUJE ELEKTRIKAR

V šolskem letu 2019/2020 bo Šolski center Velenje v vajeniški obliki izvajal programa strojni mehanik in elektrikar. Sistem vajeništva je udeležencem srečanja po uvodnih nagovorih direktorja Šolskega centra Velenje Janka Pogorelčnika in ravnatelja Šole za strojništvo, geotehniko in okolje Petra Rozmana predstavila Andreja Sever iz Gospodarske zbornice Slovenije. Poudarila je, da lahko delodajalci z večjim obsegom praktičnega pouka vzgajajo in usposabljajo bodoče sodelavce že v času šolanja.

MOŽNOSTI ZA USPOSABLJANJE VAJENCEV V PODJETJIH

V tretjem delu srečanja so možnosti za usposabljanje vajencev predstavili predstavniki podjetij BSH Hišni aparati iz Nazarij, Gorenje iz Velenja, Kovis Livarna iz Štor, Hermi iz Celja, Premogovnika Velenje in Elektro Celje, po koncu uradnega dela pa so sledili še neformalni razgovori med udeleženci.

Fotogalerija





 

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.