Arhiv: Plastiki Skaza priznanje za prehod v krožno gospodarstvo

V Linzu je potekala zaključna konferenca evropskega projekta Moveco, na kateri je bila predstavljena transnacionalna strategija za prehod v krožno gospodarstvo, podeljena pa so bila tudi priznanja za inovativne izdelke in storitve, ki podpirajo prehod v krožno gospodarstvo. Plastika Skaza je prejela priznanje za drugo mesto v kategoriji krožne zasnove leta 2019.

TRANSNACIONALNA STRATEGIJA OSREDOTOČENA NA TOKOVE ODPADKOV

 Projektni partnerji so pod taktirko slovenskega Ministrstva za okolje in prostor razvili transnacionalno strategijo, ki bo pospešila prehod v krožno gospodarstvo na območju Podonavja. Z novimi poslovnimi modeli pristop prispeva k inteligentni in trajnostni rasti na območju ter prispeva k zmanjševanju družbenih in gospodarskih neenakosti med državami. Strategija se osredotoča na tokove odpadkov: električne in elektronske opreme, baterij in akumulatorjev ter embalaže. Hkrati predlaga ukrepe za proizvajalce izdelkov in podjetja, ki se ukvarjajo z odpadki, kot tudi za gospodinjstva in potrošnike.

 PRIZNANJA ZA INOVATIVNE PROIZVODE IN STORITVE NA PODROČJU KROŽNEGA GOSPODARSTVA

 S podelitvijo priznanj je projekt Moveco prepoznal dosežke podjetij, ki vlagajo napore v razvoj inovativnih proizvodov in storitev na področju krožnega gospodarstva. Na natečaj se je prijavilo 65 podjetij s pogledom v prihodnost iz Avstrije, Nemčije,  Slovenije, Slovaške, Madžarske, Hrvaške, Bolgarije, Srbije in Romunije. Mednarodna žirija strokovnjakov s področja krožnega gospodarstvo je izbrala 15 finalistov, ki so bili predstavljeni na svečani podelitvi.

 MED NAJBOLJŠIMI TRI SLOVENSKA PODJETJA

 Priznanja mednarodnega natečaja Moveco za inovativne izdelke in storitve, ki podpirajo prehod v krožno gospodarstvo na območju Podonavja, so prejela tri slovenska podjetja: Donar iz Ljubljane za najboljšo krožno zasnovo leta 2019, Plastika Skaza iz Velenja za drugo mesto v kategoriji krožne zasnove leta 2019 in M Sora iz Žirov za tretje mesto v kategoriji proizvod leta 2019 - srednja velika podjetja.

 

Fotogalerija





 

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.