Arhiv: Plastika Skaza prejemnik nagrade nemškega gospodarstva


Slovensko-nemška gospodarska zbornica je letos nagrado nemškega gospodarstva podelila podjetju Plastika Skaza iz Velenja, ki je žirijo prepričalo s svojo inovacijsko naravnanostjo in ustvarjanjem sinergij s trajnostnim razvojem ter družbeno odgovornim poslovanjem. Med finalisti sta bili še podjetji Henkel iz Maribora in Mikrocop iz Ljubljane.

TEHNOLOŠKI NAPREDEK OB UPOŠTEVANJU DRUŽBENIH IN OKOLJSKIH POTREB

Slovensko-nemška gospodarska zbornica (SNGZ) nagrado podeljuje v sodelovanju z nemškim veleposlaništvom v Sloveniji in Inštitutom WISE za razvoj trajnostnega delovanja in etičnega poslovanja v rastočih gospodarstvih, ki ga je IEDC Poslovna šola Bled ustanovila skupaj s štirimi mednarodno priznanimi poslovnimi šolami. »Žirija je v močni konkurenci z večjimi in prepoznavnimi podjetji soglasno odločila, da nagrado podeli podjetju Plastika Skaza, ki od vseh tekmovalcev najbolj stremi k tehnološkemu napredku ob upoštevanju družbenih in okoljskih potreb ter spodbuja trajnostne poslovne strategije z dodano vrednostjo za podjetja in družbo,« so odločitev utemeljili v (SNGZ).

»DELAMO V SVETU, KJER NE ŠTEJE HIERARHIJA AMPAK TRAJNOST …«

Vodja korporativnega komuniciranja v podjetju Skaza Tea Podlipnik je ob prevzemu nagrade izrazila ponos, da je njihovo podjetje prejelo to nagrado: »To za nas pomeni, da delamo v svetu, kjer ne šteje hierarhija ampak trajnost, v svetu gospodarske pravičnosti in v svetu, kjer vsak posameznik šteje in vsak prevzema odgovornost za gospodarsko rast in okolje.«

NAGRADA ZA NAJPOMEMBNEJŠE TEHNIČNE, PODJETNIŠKE IN INTELEKTUALNE INOVACIJE

Podjetja so morala ob prijavi navesti, kakšen je njihov delež izvoza, in opisati svoje produktne inovacije ali dosežke v notranji organizaciji, inovativne kadrovske ali trženjske projekte ter pobude za družbeno odgovornost na najvišjem nivoju. Lahko so tudi prikazala svojo primerjalno prednost pred ostalimi ponudniki. SNGZ z nagrado nemškega gospodarstva nagrajuje najpomembnejše tehnične, podjetniške in intelektualne inovacije podjetij v Sloveniji. Letos so jo podelili sedmič zapored.

Fotogalerija

 

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.