Arhiv: 6. poslovni zajtrk Invest SAŠA


V organizaciji SPOT svetovanje Savinjska - Savinjsko-šaleška gospodarska zbornica je v Kavarni Šoštanj potekal 6. poslovni zajtrk Invest SAŠA, na katerem sta svoje investicijske načrte predstavili občini Šoštanj in Šmartno ob Paki.

ZA VEČJI OBSEG POSLOVNEGA SODELOVANJA

Z namenom izboljšanja medsebojne informiranosti na področju investiranja v regiji SAŠA, kar naj bi posledično pripeljalo do večjega obsega poslovnega sodelovanja, je Savinjsko-šaleška gospodarska zbornica (SŠGZ) predlani pričela z organizacijo poslovnih zajtrkov Invest SAŠA. V letih 2017-2018 je svoje investicijske načrte predstavilo vseh deset občin SAŠA regije, poleg njih pa tudi Skupina Gorenje. Pozitivni odzivi udeležencev so vodili v odločitev, da v letu 2019 izvajamo nov cikel teh poslovnih dogodkov.

V ŠOŠTANJU DOBRO SODELOVANJE Z GOSPODARSKIMI DRUŽBAMI IN PODJETNIKI

Investicijske načrte Občine Šoštanj za obdobje 2019-2020 je predstavil župan Darko Menih. Na prvem mestu je izpostavil gradnjo glasbene šole, ki je vredna 3,1 milijona evrov, v nadaljevanju pa je omenil še nekaj drugih pomembnih projektov: prenovo Trga bratov Mravljakov, gradnjo stanovanjskega bloka, odstranitev ruševin tovarne usnja in izgradnjo parkirišča, sanacijo petih plazov in obnovo več lokalnih cest. Menih je pohvalil sodelovanje z gospodarskimi družbami in podjetniki v občini in jih ob tej priložnosti pozval, naj zaposlene bolj intenzivno usmerjajo v uporabo javnega prevoza. Občina Šoštanj namerava kmalu nabaviti dva avtobusa na vodik.

IZGRADNJA HITRE CESTE BO ZELO VPLIVALA NA ŽIVLJENJE V OBČINI

Investicijske izzive Občine Šmartno ob Paki je predstavil župan Janko Kopušar. Poudaril je, da se pri teh projektih soočajo s številnimi omejitvami, potrebe po izboljšanju infrastrukture pa so akutne. Izgradnja hitre ceste po trasi 3. razvojni osi bo zelo vplivala na življenje v občini, pri tem pričakujejo ustrezno pomoč države. V teku je izgradnja kanalizacije in ureditev večnamenskega prostora ob dvorani Marof, pripravljajo vse potrebno za energetsko sanacijo kulturnega doma, vrtca in mladinskega centra. Iščejo zasebnega investitorja za gradnjo stanovanjskega objekta, sprejet je zazidalni načrt za poslovno cono.

PRIHODNJIČ PREDSTAVITEV INVESTICIJ V OBČINAH MOZIRJE, NAZARJE IN REČICA OB SAVINJI

V drugem delu dogodka so udeleženci dobili priložnost, da se z županoma in med sabo ob zajtrku pogovorijo individualno oziroma »1-na-1«, kar so tudi izkoristili. Na naslednjem poslovnem zajtrku, ki bo v začetku leta 2020, bodo svoje aktualne investicijske načrte predstavile občine Mozirje, Nazarje in Rečica ob Savinji.

Fotogalerija





 

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.