Arhiv: Na srečanju podjetnikov o vzponih in padcih v poslu ter prodaji storitev


SPOT svetovanje Savinjska - Savinjsko-šaleška gospodarska zbornica (SŠGZ) in sekcija računovodskih servisov pri SŠGZ sta v vili Bianca v Velenju pripravili 7. regijsko srečanje podjetnikov, katerega osrednja gosta sta bila podjetnica in avtorica knjižnih uspešnic Petra Škarja ter podjetnik in specialist za prodajo Filip Pesek.

MREŽENJE IN PRIDOBIVANJE NOVIH ČLANOV

Udeležence srečanja sta uvodoma nagovorila predsednik SŠGZ dr. Blaž Nardin in predsednica sekcije računovodskih servisov ter predsednica nadzornega odbora SŠGZ Petra Pleterski. Blaž Nardin je izpostavil pomen tovrstnih srečanj v smislu mreženja in pridobivanja novih članov, Petra Pleterski pa je obudila spomin na prejšnja srečanja in predstavila delovanje sekcije, ki se načrtno ukvarja tudi z izobraževanjem in osveščanjem uporabnikov njihovih storitev.

O VZPONIH IN PADCIH V PODJETNIŠTVU

Petra Škarja je širši javnosti znana kot avtorica knjižnic uspešnic, podjetnica in predavateljica. Njena najuspešnejša knjiga Ameriški milijonarji so spregovorili je prevedena v hrvaščino, angleščino in ruščino, avtorske pravice je prodala tudi na Kitajsko. Kot govornico jo vabijo v šole, podjetja, društva, knjižnice ... Predavala je tudi na TEDxu in celo na Kitajskem. Na srečanju podjetnikov v Velenju je spregovorila o vzponih in padcih v podjetništvu, kjer ima tudi sama bogate izkušnje. Njeno sporočilo je bilo, da se je treba iz vsakega padca nekaj naučiti, se pobrati in vztrajati na svoji poti do cilja.

KAKO PRODATI SEBE

Podjetnik in specialist za prodajo Filip Pesek, ki ima na družbenih omrežjih več kot 26.700 sledilcev, se je v svojem predavanju osredotočil na skrivnosti prodaje storitev oziroma »kako prodati sebe«, kar je največji izziv vsakega podjetnika, zlasti v fazi rasti. Pri tem je kot ključno sestavino uspeha izpostavil samozavest, brez katere v kupoprodajnem procesu ni mogoče računati na dobre rezultate kljub morda odličnemu izdelku ali storitvi. V mini delavnici, ki jo je izvedel, so se udeleženci dodobra nasmejali in se tudi bolje spoznali.

JERNEJ CELEC - VROČE IME SLOVENSKE KOMEDIJE

Zaključni del srečanja je pripadel Jerneju Celcu, ki sodi med najbolj vroča imena slovenske komedije. Po izobrazbi je doktor medicine, a je stetoskop zamenjal za mikrofon, s katerim osvaja male in velike odre. Kot stand up komik je zbral že več kot 400 nastopov, širši publiki pa je najbolj znan po svojih nastopih v radijski oddaji Naval smeha na Valu 202, v TV oddaji Skečoholiki na Voyo in Kanalu A, trenutno pa ga lahko spremljamo na Planetu TV. Jernej Celec je vodil celotno srečanje, za konec pa pripravil še simpatičen stand up nastop, v katerem je, med drugim, z obiskovalci delil zabavne izkušnje z minulih nastopov.

Projekt je sofinanciran s pomočjo Evropskega sklada za regionalni razvoj, Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo ter SPIRIT Slovenija, javna agencija.

 

 

Fotogalerija





 

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.