Arhiv: Tomaž Korošec novi predsednik Savinjsko-šaleške gospodarske zbornice

 

Člani Savinjsko-šaleške gospodarske zbornice (SŠGZ) so na seji skupščine za novega predsednika do izteka mandatnega obdobja 2017-2022 izvolili Tomaža Korošca iz Gorenja.

V GORENJU ODGOVOREN ZA PODROČJE PROIZVODNJE, INVESTICIJ IN VZDRŽEVANJA

Tomaž Korošec je po izobrazbi univerzitetni diplomirani inženir strojništva, zaključil pa je tudi podiplomski študij s področja managementa kakovosti na Sheffield Business School, Sheffield Hallam University, v Veliki Britaniji. Od leta 1996 je zaposlen v Gorenju, kjer je najprej delal v programu kuhalnih aparatov, leta 2001 je postal namestnik direktorja proizvodnje hladilno-zamrzovalnih aparatov, dve leti kasneje izvršni direktor za proizvodnjo v Slovenij, leta 2014 pa izvršni direktor za proizvodnjo za celotno Skupino Gorenje. Po prevzemu Gorenja s strani novega lastnika je izvršni podpredsednik, odgovoren za področje proizvodnje, investicij in vzdrževanja.

AKTIVNOSTI SŠGZ ŠE NAPREJ USMERJENE V PET FOKUSNIH PODROČIJ

Po izvolitvi za predsednika SŠGZ je Tomaž Korošec napovedal, da bo zbornica svoje aktivnosti tudi v prihodnje usmerjala zlasti v pet fokusnih področij: krepitev članstva, izboljšanje infrastrukture in podpornega okolja, spodbujanje inovativnosti in podjetništva ter razvoj kadrov za potrebe gospodarstva. Upoštevajoč dejstvo, da se regija SAŠA nahaja na začetku zelo zahtevnega procesa prestrukturiranja, ki je povezan s postopnim prehodom v ogljično nevtralnost, je potrebno ustvarjati nova delovna mesta in istočasno dvigovati dodano vrednost na zaposlenega. SŠGZ bo zato aktivno sodelovala pri pripravi regijskega razvojnega programa za novo finančno perspektivo 2021-2027 in pri pripravi strategije za pravično tranzicijo premogovnih regij.

Fotogalerija

 

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.