Arhiv: Nadaljevanje odličnega sodelovanja s Finančnim uradom Velenje


Člani sekcije računovodskih servisov pri Savinjsko-šaleški gospodarski zbornici (SŠGZ) so se na povabilo Finančnega urada (FU) Velenje udeležili srečanja na temo aktualnih novosti na področju davčne zakonodaje.

SKUPNI CILJ – OLAJŠATI DELO IN POSTOPKE DAVČNIM ZAVEZANCEM

Udeležence srečanja je najprej nagovorila direktorica FU Velenje Darija Vidmar in izrazila zadovoljstvo, da se dobro sodelovanje nadaljuje s skupnim ciljem – olajšati delo in postopke davčnim zavezancem. V ta namen se je vodstvo FU Velenje lani sestalo tudi z vodstvom velenjske izpostave agencije AJPES, ki opravi največ registracij novih gospodarskih subjektov, in predstavilo možnosti e-poslovanja na tem področju, ob tem pa tudi na pomembnost kakovostnih računovodskih storitev.

NERAZUMNO VISOKE GLOBE ZA NEKATERE DAVČNE PREKRŠKE

Saša Potočnik in Helena Selič sta v nadaljevanju predstavili novosti pri obračunih davka od odhodka pravnih oseb in davčnem obračunu akontacije dohodnine in dohodnine od dohodka iz dejavnosti. Frida Goričan je predstavila spremembe na področju davka na dodano vrednost, sledila pa je razprava, v kateri so bile med drugim izpostavljene nerazumno visoke globe za nekatere prekrške na davčnem področju. Ob koncu srečanja se je predsednica sekcije računovodskih servisov pri SŠGZ Petra Pleterski gostiteljem zahvalila za povabilo in predlagala, da bi nadaljevali z ažurnim mesečnim informiranjem zavezancev preko gospodarske zbornice, ki je v zadnjem obdobju nekoliko zastalo.

Fotogalerija

 

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.