Arhiv: Izredni razpis Srednjeevropske pobude COVID-19: 600.000 EUR za projekte na področju zdravstva, izobraževanja in MSP


CEI - Central European Initiative, Srednjeevropska pobuda, je regionalni medvladni forum, ki je zavezan k podpori evropskega povezovanja in trajnostnega razvoja s sodelovanjem med državami članicami ter z Evropsko unijo, mednarodnimi in regionalnimi organizacijami ter drugimi javnimi ali zasebnimi institucijami in nevladnimi organizacijami. Ustanovljena je bila leta 1989 in ima sedež v Trstu. Države članice so: Albanija, Belorusija, Bosna in Hercegovina, Bolgarija, Hrvaška, Češka, Madžarska, Italija, Moldavija, Črna Gora, Severna Makedonija, Poljska, Romunija, Srbija, Slovenija, Slovaška in Ukrajina.

Z namenom zagotovitve usmerjenega odziva na svetovni izbruh, ki ga je povzročila epidemija COVID-19, je Srednjeevropska pobuda objavila izredni razpis. Namen razpisa je hitro obravnavanje posebnih potreb lokalnih skupnosti v državah članicah CEI.

Skupni proračun razpisa je 600.000 evrov. Posamezen prijavitelj lahko prejme največ 40.000 evrov.
Sredstva bodo dodeljena za aktivnosti na področjih zdravstva in telemedicine, izobraževanja in e-učenja/učenja na daljavo ter podpore mikro, malim in srednje velikim podjetjem.

Upravičeni stroški za MSP so npr. nakup opreme kot so računalniki, tablice ipd., programske opreme za delo od doma, organizacije spletnih seminarjev, svetovalnih storitev za spodbujanje inovacij, s poudarkom na digitalizaciji in dematerializaciji podjetij.

Več informacij in razpisna dokumentacija je dosegljiva TUKAJ.

SPOT svetovanje Savinjska

Projekt je sofinanciran s pomočjo Evropskega sklada za regionalni razvoj, Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo ter SPIRIT Slovenija, javna agencija.

Fotogalerija





 

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.