Arhiv: Začetek širitve poslovne cone Stara vas



Mestna občina Velenje je začela s širitvijo poslovne cone Stara vas (II. faza). Za ta namen so v začetku leta izvedli razpis, na katerega se je prijavilo devet ponudnikov, najugodnejšo ponudbo pa je pripravilo podjetje Andrejc iz Šoštanja.

 

NOVA DELOVNA MESTA ZA REGIJO SAŠA KLJUČNEGA POMENA

 

Projekt bo prispeval k trajnostnemu okoljskemu in prostorskemu razvoju ter k uravnoteženi in kvalitetni infrastrukturni opremljenosti občine. Po izvedbi investicije bodo na razpolago komunalno urejene in dobro prometno dostopne površine, zanimive za potencialne nove investitorje oziroma za investitorje, ki so že izkazali interes. Projekt bo omogočil tudi odpiranje novih delovnih mest, kar je za regijo SAŠA ključnega pomena. Vrednost projekta znaša 649.854 EUR. Nadzor nad izvedbo projekta bo opravljalo Komunalno podjetje Velenje.

 

OD IZGRADNJE CEST DO CELOTNE INFRASTRUKTURE

 

Pogodbena dela bodo obsegala izgradnjo na območjih 2A, 2B1, 2D, in sicer: izgradnjo ceste 2A, 2B1 in 2D s pripadajočimi parkirišči in hodniki za pešce, izgradnjo kanalizacije odpadnih padavinskih vod in kanalizacijo odpadnih komunalnih vod, izgradnjo vodovodnega in toplovodnega omrežje, javne razsvetljave, kabelske kanalizacije za telekomunikacijske vode ter kabelske kanalizacije za elektro omrežje.

 

ZAKLJUČEK DEL AVGUSTA, UPORABNO DOVOLJENJE SEPTEMBRA

 

Pogodba z izvajalcem je bila podpisana 1. aprila, dela bodo predvidoma stekla 14. aprila, zaključek del pa je po pogodbi predviden 10. avgusta. Pravnomočno uporabno dovoljenje mora biti po pogodbi o sofinanciranju pridobljeno do 25. septembra.

 

VRTIČKARJI SE MORAJO UMAKNITI

 

Konec lanskega leta je Mestna občina Velenje že obvestila vrtičkarje, ki imajo v najemu vrtičke na delu zemljišča, kjer bo potekala gradnja, naj letos ne obdelujejo teh vrtičkov in naj z zemljišč umaknejo vso opremo. Ponovno so jih o tem obvestili pretekli teden.

 

Fotogalerija





 

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.