Arhiv: S projektom SPIN ohranjajo delovna mesta in lajšajo prehode v nove zaposlitveKonzorcij, ki izvaja projekt SPIN, je na novinarski konferenci predstavil do sedaj dosežene rezultate. Omenjeni projekt osebam, katerih zaposlitve so ogrožene, omogoča brezplačno podporo pri kariernem razvoju in usposabljanja za pridobivanje kompetenc za večjo zaposljivost in atraktivnost na trgu dela. Vse aktivnosti so za udeležence brezplačne, saj jih sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.

 

INFORMIRANJE, MOTIVIRANJE, KARIERNO SVETOVANJE IN USPOSABLJANJE

 

Na območju Kohezijske regije Vzhodna Slovenija (KRVS) projekt SPIN izvaja na javnem razpisu izbrani konzorcij, ki ga sestavljajo: Invel, inkubator za razvoj podjetništva iz Velenja, Društvo za razvoj človeških virov in socialnih programov Novus iz Velenja, Racio razvoj HR&M Consulting, poslovno svetovanje iz Celja, Savinjsko-šaleška gospodarska zbornica in SKEI, regijska organizacija Velenje. Cilj projekta na območju KRVS je z informiranjem, motiviranjem, kariernim svetovanjem in usposabljanji vsaj 400 osebam od 1.600 vključenih omogočiti ohranitev delovnih mest oziroma lažji prehod v novo zaposlitev.

 

ZADOVOLJNI UDELEŽENCI IN DELODAJALCI

 

Dr. Selma Filipančič Jenko, direktorica podjetja Invel in vodja projekta, je uvodoma predstavila dosedanje izkušnje, rezultate in učinke projekta. Pri tem je izpostavila zadovoljstvo udeležencev in delodajalcev, kar se odraža v večjem povpraševanju po vključitvah od dejanskega števila razpoložljivih mest.

 

PROJEKT UMEŠČEN V KATALOG AKTIVNE POLITIKE ZAPOSLOVANJA

 

V nadaljevanju je direktorica Javnega štipendijskega, razvojnega, preživninskega in invalidskega sklada Republike Slovenije Irena Kuntarič Hribar predstavila pomen projekta za osebe, ki so pred izgubo zaposlitve. Z namenom hitrejših prehodov v nove zaposlitve je bil projekt umeščen v katalog aktivne politike zaposlovanja.

 

UČINKOVITA PRILAGODITEV IZOBRAŽEVANJ V ČASU EPIDEMIJE

 

O uspešnem sodelovanju z Zavodom RS za zaposlovanje je spregovorila mag. Alenka Rumbak, direktorica Območne službe Celje, ki je izpostavila pozitivne učinke sodelovanja pri vključevanju iskalcev zaposlitve in presežnih delavcev. Sledila je predstavitev usposabljanj s strani mag. Sandre Bera, strokovne sodelavke v projektu iz podjetja Invel, ki je poudarila učinkovito prilagoditev izvajanja izobraževanj v času epidemije novega koronavirusa. Predvajane so bile tudi nekatere izjave udeležencev usposabljanj.

OKTOBRA ŽE PRESEŽEN MINIMUM IZVEDENIH USPOSABLJANJ

 

V projekt SPIN je na območju KRVS vključenih več kot 1.200 zaposlenih, ki so bili ob vključitvi pred izgubo zaposlitve, od tega je 981 oseb že dobilo celostno podporo pri aktivnostih razvoja kariere z izdelanim individualnim kariernim načrtom, 555 oseb pa jih je (delno ali v celoti) zaključilo usposabljanja. V mesecu oktobru bo že presežen minimum 20.480 opravljenih ur usposabljanj, ki je bil predviden za izvajanje usposabljanj do konca junija 2022.

Fotogalerija

 

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.