Arhiv: BSH Hišni aparati Nazarje so tovarna leta 2020



Časnik Finance je tretje leto zapored organiziral izbor tovarne leta. Po novomeški Krki, ki je ta laskavi naziv osvojila leta 2018, in Ljubljanskih mlekarnah, ki so ga dobile lani, je priznanje tovarna leta 2020 pripadlo podjetju BSH Hišni aparati Nazarje. »To družbo smo izbrali, ker se poleg po vseh procesih, ki jih izvaja v skladu z zahtevami industrije 4.0, odlikuje še po tem, da se oskrbuje z zeleno energijo,« je povedal predsednik komisije Anton Papež
.

NAJVEČJA TOVARNA MALIH GOSPODINJSKIH APARATOV BSH V EVROPI

BSH Hišni aparati Nazarje, ki so lani izdelali več kot pol milijona samostojnih in vgradnih kavnih avtomatov srednjega in višjega cenovnega razreda ter 5,3 milijona aparatov za pripravo hrane, so po obsegu proizvodnje največja od štirih tovarn BSH za male gospodinjske aparate v Evropi. Kavni avtomati so najkompleksnejši izdelek v proizvodnem portfelju podjetja. Vsebujejo lahko do 550 sestavnih delov, kar je polovica več, kot jih lahko najdemo v pralnem stroju.

STOMILIJONSKI PROJEKT PRINESEL 200 NOVIH ZAPOSLITEV

V tovarni tekom proizvodnje zbirajo veliko podatkov – tako o funkciji in obliki aparatov kot o procesu sestavljanja, prek aplikacij in umetne inteligence pa v zadnjem obdobju beležijo tudi določene trende, kar jim omogoča, da v kratkem odzivnem času prilagodijo oziroma spremenijo konstrukcijo aparata ali postopek sestavljanja. Letos so s proizvodnjo vstopili v novo kategorijo izdelkov, to so napredni aparati za vodeno pripravo hrane. Projekt, vreden sto milijonov evrov, je v Nazarje prinesel 200 novih zaposlitev.

NAGRADA ZAVEZUJE K ISKANJU NOVIH REŠITEV

Boštjan Gorjup, direktor BSH Hišnih aparatov Nazarje, je ob prejemu nagrade dejal: »Nagrada tovarna leta je v slovenskem prostoru zelo pomembna, mi pa smo še posebej ponosni, da smo jo dobili v letu, ko praznujemo 50. obletnico ustanovitve, in da smo jo dobili kot prva od vseh Boschevih tovarn. Pomeni priznanje našemu dosedanjemu delu in nas zavezuje k iskanju novih rešitev. Kot je povedal ustanovitelj Boscha Robert Bosch, vsi si moramo prizadevati za izboljšanje obstoječega stanja.«

DA BODO PODJETJA BOLJ TRAJNOSTNA, DOBIČKONOSNA, UČINKOVITA …

»S projektom Tovarna leta se predstavljajo dobre prakse slovenskih industrijskih podjetij na področju digitalizacije proizvodnje in poslovanja, tehnološke naprednosti, učinkovitosti proizvodnje, energetske učinkovitosti ter skrbi za varstvo okolja in skrbi za zaposlene. Želimo pomagati, da bodo naša proizvodna podjetja bolj trajnostna, dobičkonosna, učinkovita in do ljudi bolj prijazna,« je povedala vodja projekta Sabina Petrov.

Fotogalerija





 

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.