Arhiv: Zlato priznanje gorenjske zbornice Podkrižniku za razvoj pogona za e-kolo



Tako kot v ostalih slovenskih regijah so tudi na Gorenjskem v organizaciji tamkajšnje regionalne gospodarske zbornice izbrali najboljše inovacije letošnjega leta. Zlato priznanje so prejele štiri najboljše od skupno 13 prijavljenih inovacij, med prejemniki najvišjega priznanja pa je tudi podjetje Podkrižnik z Ljubnega ob Savinji, ki je na natečaj, skupaj s podjetjem Domel iz Železnikov, prijavilo projekt Razvoj centralnega pogona za e-kolo.

 POGON ZA E-KOLO V IGRI TUDI ZA NACIONALNO PRIZNANJE

 Inovacija je plod sodelovanja obeh omenjenih podjetij s Fakulteto za strojništvo in podjetjem EMSISO iz Pesnice pri Mariboru. Skupaj jim je uspelo razviti enega najmočnejših hibridnih pogonov za centralni pogon e-kolesa. Prvi odzivi testov na nemškem tržišču so obetavni, s tem pa na področju e-mobilnosti dobivajo potrebne mednarodne kompetence razvojnih dobaviteljev. Inovacija Razvoj centralnega pogona za e-kolo se poteguje tudi za najvišje priznanje Gospodarske zbornice Slovenije. Rezultati nacionalnega ocenjevanja bodo znani 30. novembra.

 MED NOMINIRANCI ZA DELOVO PODJETNIŠKO ZVEZDO 2020

 Medijska hiša Delo je v okviru projekta Delove podjetniške zvezde prejšnji četrtek četrto leto zapored podelila prestižni kipec podjetju, ki ga je izmed desetih nominirancev izbrala strokovna komisija. Zmagalo je podjetje Metronik iz Ljubljane, med nominiranci pa je bilo tudi podjetje Podkrižnik, ki se uspešno prilagaja novim razmeram, ki so nastale zaradi epidemije covida-19, in je zavezano trajnostni naravnanosti (družbeni, okoljski in ekonomski), novim tehnologijam in energetski preobrazbi.

 ZAČELI S KLJUČNIMI AKTIVNOSTMI DIGITALNE TRANSFORMACIJE

 Podkrižnik d. o. o., ki se pozicionira kot vrhunski proizvajalec inteligentnih pogonskih sistemov, ima od nedavnega tudi novo predstavitveno spletno stran, ki izžareva v prihodnost usmerjeno podjetje. Vizualno dovršena stran z jasno navigacijo obiskovalca hitro pripelje do želenih vsebin in zagotavlja odlično uporabniško izkušnjo. Podjetje Podkrižnik je medtem pristopilo k izvajanju ključnih aktivnosti digitalne transformacije s ciljem dviga kompetenc zaposlenih, uvedbe e-poslovanja, razvoja digitalne kulture.

Fotogalerija





 

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.