Arhiv: Primož Lončar iz BSH Hišnih aparatov nabavni manager leta



Podjetje Planet GV in Združenje nabavnikov Slovenije sta na spletni nabavni konferenci razglasila dobitnika priznanja nabavni manager leta 2020. Laskavi naslov je prejel Primož Lončar, direktor nabave in kontrolinga v podjetju BSH Hišni aparati d. o. o. Nazarje.

 LETA 2001 ZAČEL KOT OPERATIVNI NABAVNIK

 Primož Lončar je v BSH Hišnih aparatih pred 19 leti začel na delovnem mestu operativnega nabavnika, leto kasneje je napredoval na delovno mesto strateškega nabavnika, nekaj let kasneje pa na mesto vodje skupine v nabavi. V okviru skupine BSH je dve leti delal v Nemčiji na mestu strateškega nabavnika, po vrnitvi v Slovenijo pa je prevzel mesto vodje skupine v nabavi in leta 2014 mesto direktorja nabave. Septembra lani je prevzel še mesto direktorja kontrolinga.

 NABAVNA FUNKCIJA V KORAK Z GLOBALNIMI TRENDI

 Nabavna funkcija v BSH Hišnih aparatih se v času njegovega vodenja razvija in preoblikuje skladno z vodilnimi svetovnimi praksami. Organizirana je po principih verige vrednosti in spremljanja ključnih dejavnikov poslovanja (KPI) na operativni, taktični in strateški ravni. Razvoj nabavne funkcije poteka tako na področju poslovnih procesov, zaposlenih, sodelovanja z dobavitelji in zagotavljanja kakovosti kot tudi na področju obvladovanja stroškov. 

 AKTIVNO VPET V GLOBALNO POSLOVANJE CELOTNE DIVIZIJE

 Od prevzema funkcije direktorja nabave leta 2014 je Primož Lončar aktivno vključen v strateške nabavne odločitve BSH divizije malih gospodinjskih aparatov PCP. Septembra 2019 je napredoval v člana vodstva globalne BSH divizije PCP v sklopu svojih zadolžitev znotraj PCP Business Administration in s tem postal aktivno vpet v globalno poslovanje celotne divizije.

 ZAVEZANOST ETIČNEMU POSLOVANJU

Letošnji prejemnik nagrade nabavni manager leta deluje v skladu z etičnim kodeksom Združenja nabavnikov Slovenije. Podjetje BSH Hišni aparati daje velik poudarek skladnosti poslovanja, kar je postala prioriteta dela vseh sodelavcev v nabavni funkciji.  Vsi nabavniki v BSH so zavezani k spoštovanju in upoštevanju vseh predpisov, navodil in najvišjih vrednot družbe. Etično poslovanje se izkazuje v poštenem, transparentnem in dolgoročnem sodelovanju z dobavitelji in posledično v pozitivnem poslovnem rezultatu družbe.

NABAVA POMEMBNO PRISPEVA K USTVARJANJU DODANE VREDNOSTI

Pod vodstvom Primoža Lončarja se je nabava v BSH Hišnih aparatih razvila v močno strateško funkcijo, ki svojim delovanjem pomembno prispeva k ustvarjanju dodane vrednosti, to pa je bil tudi eden izmed pomembnih dejavnikov pri odločitvi strokovne komisije, da priznanje nabavni manager leta 2020 dodeli prav njemu.

 

Fotogalerija





 

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.