Arhiv: Upravni odbor SŠGZ o razvojnem programu in strategiji prestrukturiranjaČlani upravnega odbora SŠGZ so se na zadnji seji v letu 2020 sestali v spletnem okolju. Uvodoma so imenovali Janjo Praznik in Mateja Kadlička za predstavnika v svetu javnega Zavoda CRTI SAŠA, v nadaljevanju pa so prisluhnili poročilu direktorice razvojne agencije SAŠA mag. Biljane Škarja o doslej izvedenih aktivnostih pri pripravi območnega razvojnega načrta za obdobje 2021-2027 in strategije prestrukturiranja premogovne regije SAŠA.

 PRIPRAVA RAZVOJNEGA PROGRAMA PREKO TEMATSKIH ODBOROV

 Priprava območnega razvojnega programa za prihodnjo finančno perspektivo je organizirana preko petih tematskih odborov, ki so svoje delo morali prilagoditi specifiki zaradi epidemije covida-19. Odbori so na avgustovskih delavnicah pregledali izdelane analize in opredelili razvojne potenciale ter strateške cilje za posamezna razvojna področja. Septembra so oblikovali vizijo in specializacijo regije, zdaj pa se delo nadaljuje z opredelitvijo razvojnih prioritet in kazalnikov za spremljanje.

44 PROJEKTNIH IDEJ ZA PRESTRUKTURIRANJE

Vzporedno družba Deloitte pripravlja strategijo prestrukturiranja premogovne regije SAŠA. Na njihov poziv so poslovni subjekti iz SAŠA regije poslali 44 projektnih idej, ki naj bi bile deležne sofinanciranja iz sklada za pravični prehod, še štirje prijavljeni projekti pa so skupni z zasavsko regijo. Nekateri od predlagateljev so bili pozvani k dopolnitvi prijav. Enako kot območni razvojni načrt naj bi bila tudi strategija prestrukturiranja potrjena do konca marca 2021.

 

Fotogalerija

 

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.