Arhiv: Aleš Cantarutti od 1. aprila dalje novi generalni direktor GZS


Upravni odbor Gospodarske zbornice Slovenije (GZS) je za novega generalnega direktorja zbornice imenoval Aleša Cantaruttija, ki bo štiriletni mandat nastopil 1. aprila.

KLJUČNA USMERITEV GZS: PROGRAM SLOVENIJA 5.0

Aleš Cantarutti je v svojem predstavitvenem nastopu spregovoril o svoji viziji nadaljnjega razvoja GZS in kot ključno usmeritev izpostavil program Slovenija 5.0. Izrazil je prepričanje, da lahko z razvojnim partnerstvom dosežemo strateške cilje slovenskega gospodarstva, kot je 60.000 evrov dodane vrednosti na zaposlenega. Poudaril je tudi nujnost zelenega prehoda in digitalizacije, kjer vidi GZS kot povezovalca in spodbujevalca.

 SLOVENIJO V ČASU PANDEMIJE REŠUJE IZVOZNO GOSPODARSTVO

Cantarutti je v svoji predstavitvi izpostavil še pametno specializacijo, novo industrijsko strategijo in pomen investicij v raziskave in razvoj. Slovenijo po njegovem mnenju v času pandemije rešuje robustno izvozno usmerjeno gospodarstvo. Z ustreznim pristopom je mogoče slovenski izvoz še okrepiti in tudi tu novi generalni direktor vidi veliko priložnosti za GZS.

 NEPOSREDNI STIKI S ČLANI ZBORNICE

 Med ključnimi aktivnostmi v naslednjem obdobju je navedel neposredne stike s člani zbornice, tesno sodelovanje s ključnimi institucijami, kot so ministrstva, agencije, univerze, zbornice in združenja, pomoč pri črpanju evropskih sredstev, karierno platformo, analitično središče in promocijo.

 V MARCU V. D. GENERALNEGA DIREKTORJA GZS MITJA GORENŠČEK

 Predsednik GZS Boštjan Gorjup je povedal, da Aleša Cantaruttija pozna že vrsto let in je pozitivno ocenil njuno preteklo sodelovanje. Po razrešitvi Sonje Šmuc bo do prihoda Cantaruttija na zbornico funkcijo generalnega direktorja od 1. do 31. marca opravljal Mitja Gorenšček.

Fotogalerija

 

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.