Arhiv: Dr. Janez Rošer novi podpredsednik SŠGZ



Upravni odbor Savinjsko-šaleške gospodarske zbornice (SŠGZ) je na zadnji seji za novega podpredsednika imenoval dr. Janeza Rošerja, generalnega direktorja Premogovnika Velenje, ob tem pa potrdil poročilo o poslovanju SŠGZ v letu 2020 ter plan zbornice za leto 2021. 

 

DELOVANJE ZBORNICE V LETU 2020 PRILAGOJENO EPIDEMIJI 

 

SŠGZ se je pri delovanju v lanskem letu s svojimi aktivnostmi prilagajala aktualnim razmeram, ki so bile od marca dalje povezane z epidemijo novega koronavirusa. Nekateri planirani dogodki niso bili izvedeni, nekateri so bili izvedeni v spletnem okolju, zelo veliko pa je bilo telefonske in elektronske komunikacije s člani in nečlani v povezavi z izvajanjem hitro spreminjajočih se ukrepov ter predpisov. Kot je bilo izpostavljeno v razpravi, je zbornica glede tega dobro odigrala svojo vlogo, žal pa vsi njeni predlogi, kako olajšati poslovanje gospodarstva v času krize, s strani odločevalcev niso bili sprejeti. 

 

LETO 2021 V ZNAMENJU ZAČETKA PROCESA PRESTRUKTURIRANJA 

 

Plan dela SŠGZ je prilagojen trenutnim možnostim in omejitvam in ga bomo po potrebi prilagajali razmeram ter potrebam. Zbornica se bo tudi letos aktivno vključevala v pripravljalne aktivnosti na področju prestrukturiranja premogovne regije SAŠA in tej tematiki bo posvečena tudi razvojna konferenca, ki bo sledila sprejetju ključnih strateških dokumentov za prihodnje obdobje: območnega razvojnega načrta za obdobje 2021-2027 in strategije prestrukturiranja premogovne regije. Če ne bo nepričakovanega zasuka v poteku epidemije, je realno pričakovati, da bodo dogodki v jesenskem obdobju znova potekali v živo. 

 

SKUPŠČINA SŠGZ 14. APRILA TUDI O KADROVSKIH ZADEVAH 

 

Upravni odbor SŠGZ je sklenil, da članarina ostaja nespremenjena, vse dokumente, ki opredeljujejo delovanje zbornice, pa bo obravnavala in potrdila še skupščina SŠGZ, ki se bo sestala v sredo, 14. aprila. Skupščina bo obravnavala tudi odstop članice upravnega odbora in podpredsednice SŠGZ Karle Sitar, ki od 1. marca dalje ni več direktorica SAŠA inkubatorja, ampak je zaposlena na Mestni občini Velenje. 

Fotogalerija





 

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.