Arhiv: Gradnja tretje razvojne osi poteka po načrtih



Po težko pričakovanem začetku gradnje severnega kraka tretje razvojne osi oktobra lani dela na območju Gaberk pri Velenju potekajo po načrtih in bodo po besedah predsednika uprave DARS Valentina Hajdinjaka zaključena do konca letošnjega leta.

SLEDIJO SKLOPI JENINA, ŠKALSKO JEZERO IN KONOVO

Za naslednji sklop gradbenih del, Jenina, je v teku druga faza postopka, v kateri je DARS ponudnike, ki jim je bila priznana sposobnost, pozval k oddaji ponudb. Razpisna dokumentacija je bila v pregledu in nato tudi potrjena na ministrstvu za infrastrukturo, saj je projekt uvrščen med rezervne projekte za evropsko kohezijsko politiko 2014-2020 in se bo predvidoma financiral iz sredstev Evropskega sklada za regionalni razvoj. Za sklopa B (Škalsko jezero) in H (Konovo) poteka pregled prijav za sodelovanje v prvi fazi postopka.

POKAZALI MLADIM, DA SE SPLAČA VERJETI V BOLJŠO PRIHODNOST

»Ovire pri gradnji so bile in bodo, nenazadnje občutno posegamo v prostor, vendar aktivnosti potekajo intenzivno in tretja os postaja realnost. Glavne težave smo rešili, veliko pa bo odvisno tudi od upravnih postopkov in uveljavitve sprememb področne zakonodaje. Večkrat je bilo že poudarjeno, kakšen pomen imajo kakovostne transportne povezave za gospodarski in tudi siceršnji razvoj posameznih regij. Slišali smo tudi zaskrbljujoče podatke o odseljevanju, zlasti mladih, prebivalcev Koroške in Savinjsko-Šaleške regije, saj v teh krajih niso prepoznali razvojnega potenciala. Upam, da smo uspeli z začetkom gradnje tretje razvojne osi – sever lokalnemu prebivalstvu, predvsem pa mladim, pokazati, da se splača verjeti in se tudi potruditi za boljšo prihodnost,« je še povedal Valentin Hajdinjak.

 

Fotogalerija





 

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.