Arhiv: Tritedenske davčne počitnice za podjetnike in računovodje


Finančna uprava Republike Slovenije (FURS) je objavila obvestilo, da bodo od vključno 26. julija do vključno 13. avgusta 2021 tritedenske davčne počitnice. Kaj to pomeni za davčne zavezance in njihove računovodje?

BREZ POZIVOV DAVČNIM ZAVEZANCEM

To bo čas, ko FURS ne bo pozival zavezancev, njihovih računovodij ali davčnih svetovalcev, da dostavijo kakršnokoli dokumentacijo, ne glede na to pa bo FURS neprekinjeno opravljal storitve za potrebe davčnih zavezancev. Tako bodo nemoteno potekale odmere davka na promet nepremičnin, odmere davka na motorna vozila, dediščine in darila ter podobno. Izvajanje nalog po posameznih področjih bo sicer potekalo v nekoliko omejenem obsegu.

IZJEME ZAHTEVKI ZA VRAČILO DDV IN ZADEVE PRED ZASTARANJEM

Delo na področju nadzora bo z zavezanci za davek potekalo le v postopkih, kjer so termini že bili predhodno dogovorjeni oziroma je termin možno uskladiti po predhodno vzpostavljeni telefonski ali elektronski komunikaciji. Če zavezanec za davek ne bo dosegljiv oziroma se na telefonski poziv ne bo odzval, bo prejel pisni poziv po 15. avgustu. Izjema bodo zahtevki za vračilo DDV, ki bodo zaradi kratkih rokov za vračilo in interesa zavezancev potekali kot običajno. Posebne pozornosti bodo deležni postopki, ki jih je zaradi same narave oziroma zaradi posebnih okoliščin potrebno obravnavati kot nujne, na primer postopki, kjer bi lahko prišlo do zastaranja.

Fotogalerija





 

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.