Arhiv: Na srečanju podjetnikov Bagola o izkušnji izgorelosti, Balantič o ergonomiji


SPOT Savinjska – Savinjsko-šaleška gospodarska zbornica (SŠGZ) in sekcija računovodskih servisov pri SŠGZ sta pripravili 9. regijsko srečanje podjetnikov, na katerem sta kot gosta nastopila Aljoša Bagola, eden najvidnejših ustvarjalcev v slovenskem oglaševanju, predavatelj in kolumnist, ter prof. dr. Zvone Balantič, predstojnik Katedre za inženiring poslovnih in produkcijskih sistemov na Fakulteti za organizacijske vede Univerze v Mariboru.

SREČANJE PRILOŽNOST ZA BOLJŠE MEDSEBOJNO POZNAVANJE IN SODELOVANJE

Udeležence srečanja je uvodoma nagovorila Petra Pleterski, predsednica sekcije računovodskih servisov pri SŠGZ, ki je na kratko opisala razloge za organizacijo tega zdaj že tradicionalnega srečanja, ob tem pa je predstavila tudi glavne vsebinske poudarke iz delovanja sekcije. Računovodska stroka je pri podjetnikih še premalo cenjena, zato se izvajalci teh storitev srečujejo s pritiski na cene, po drugi strani pa se povečujejo pričakovanja in zahteve s strani uporabnikov glede razpoložljivosti in obsega storitev. Srečanje podjetnikov je priložnost za boljše medsebojno poznavanje in sodelovanje.

ALJOŠA BAGOLA O TEM, KAKO »BITI V REDU«

Aljoša Bagola, avtor knjižne uspešnice Kako izgoreti in vzeti življenje v svoje roke, je v svoji več kot 20-letni oglaševalski karieri zasnoval nekatere največje tržnokomunikacijske projekte v Sloveniji in izven nje. Za svoje delo je prejel več kot sto nagrad in priznanj na domačih ter mednarodnih oglaševalskih festivalih, bil je tudi razglašen za slovenskega kreativnega direktorja desetletja. Sedaj se posveča predavateljstvu, svetovanju o kreativnosti, pisanju in izbranim komunikacijskim projektom. Z udeleženci srečanja je delil svoja spoznanja in nasvete, »kako biti v redu«.

ŠTEVILNE NEGATIVNE POSLEDICE DOLGOTRAJNEGA SEDENJA

Dolgotrajno sedenje je z razvojem sodobne tehnologije postalo eno najpogostejših delovnih položajev.  Najpogostejše posledice dolgotrajnega sedenja so bolečine v križu, okvare gibal, otrdelost vratu, mišična napetost, otrplost nog, utrujenost, krčne žile in deformacije hrbtenice. Dolgotrajno sedenje negativno vpliva tudi na razvoj srčno-žilnih bolezni, na debelost, na pojav prezgodnje umrljivosti ter na sladkorno bolezen tipa 2. Kako se izogniti negativnim posledicam sedečega dela, je udeležencem srečanja predstavil red. prof. dr. Zvone Balantič s Fakultete za organizacijske vede Univerze v Mariboru.

Fotogalerija





 

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.