Arhiv: Savinjsko-zasavska gazela 2021 je podjetje Pišek - Vitli Krpan


Družba Dnevnik je v sodelovanju z Zasavsko gospodarsko zbornico, Regionalno gospodarsko zbornico Celje in Savinjsko-šaleško gospodarsko zbornico v Zagorju ob Savi razglasila prejemnika priznanja Savinjsko-zasavska gazela 2021. Priznanje je prejelo podjetje Pišek - Vitli Krpan iz Šmarja pri Jelšah. 

O PROJEKTU GAZELA 

Gazela je najstarejši, največji in v svojem jedru trajnostno zasnovan projekt promocije rasti. Takih je tudi 19 zlatih gazel – hitro rastočih podjetij, ki so brezčasni svetilniki optimizma. Letos Gazela obeležuje 21 let obstoja. Ambicija spodbujanja rasti za prihodnja desetletja zato ostaja, ne glede na številne spremembe, ki smo jim priča.Sicer pa je Savinjsko-zasavska regija »gazela« med regijami, saj se je kar devet od skupaj 12 regijskih zmagovalcev Gazele med leti 2001 in 2019 uvrstilo med najboljše tri v državi, nekateri celo večkrat.  

FINALISTI 2021: PIŠEK – VITLI KRPAN, HERMI IN CHIPOLO 

Letošnja finalista izbora v Savinjsko-zasavski regiji sta bila, poleg uvodoma že omenjenega podjetja Pišek - Vitli Krpan, podjetji Chipolo iz Trbovelj in Hermi iz Celja. Navedena podjetja poslujejo zelo dobičkonosno, njihov dobiček na zaposlenega je za 8.544 evrov višji od državnega povprečja v letu 2020, za dobrih 12.000 evrov pa je višja tudi dodana vrednost na zaposlenega. Regijski finalisti so tudi manj zadolženi v primerjavi s povprečjem letošnjih regijskih finalistov in slovenskim gospodarstvom. 

POTRDITEV, KAKO POMEMBNI SO VZTRAJNOST, POŠTENOST IN KAKOVOST

Direktor podjetja Pišek - Vitli Krpan Franc Pišek je v zahvalnem nagovoru izpostavil, da je to čast in potrditev, kako pomembni so vztrajnost, pošten odnos do trga in kakovost izdelkov, ki jih nenehno razvijajo in nadgrajujejo. Začeli so s proizvodnjo gozdarskih prikolic, danes pa so z največjim tržnim deležem evropski voditelj v razvoju in proizvodnji gozdarskih vitlov. Letno ustvarijo 34 milijonov evrov prihodkov, dodana vrednost 58.706 evrov na zaposlenega presega tako slovensko kot povprečje panoge. Registriranih imajo 26 patentov, proizvodnja je robotizirana s 34 roboti. Zaposlujejo preko 200 sodelavcev, v petih letih so ustvarili več kot sto novih delovnih mest. V okolju so prepoznani kot družbeno odgovorno podjetje. 

Fotogalerija

 

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.