Arhiv: Tri srebrna priznanja GZS za inovatorje iz SAŠA regije


V okviru Dneva inovativnosti je Gospodarska zbornica Slovenije (GZS) 19. leto zapored podelila nacionalna priznanja najbolj inovativnim podjetjem in inovatorjem. Podeljenih je bilo 9 zlatih, 31 srebrnih in eno posebno priznanje. Vse tri inovacije iz SAŠA regije so bile nagrajene s srebrnim priznanjem.

INOVATIVNA PODJETJA USTVARJAJO NOVO DODANO VREDNOST

Predsednik GZS Tibor Šimonka je ob tej priložnosti izrazil zadovoljstvo, »da so med inovacijami, ki kandidirajo za najvišja priznanja, tako produktne in procesne kot tudi trženjske in družbene inovacije. To pomeni, da imamo v naši državi širok in pester nabor podjetij in organizacij, ki imajo ne le srčno željo, ampak tudi sposobnost inovirati na zares širokem področju. S tem pa se tudi ne bojim za prihodnost. Kajti inovativna podjetja so tista, ki bodo jutri ustvarjala novo dodano vrednost, nove možnosti zaposlovanja in s tem soustvarjala tudi blaginjo za državo kot tako.«

IZMED 41 NAJBOLJŠIH 9 ZLATIH

Za priznanja na nacionalni ravni se je potegovalo 41 najboljših inovacij iz vse Slovenije. Podeljenih je bilo 9 zlatih, 31 srebrnih in eno posebno priznanje. GZS je nagradila tudi najboljšo inovacijo leta po izboru javnosti – to je inovacija Varstveno delovnega centra (VDC) Zasavje - Gradimo vključujoče, inovativno in povezano Zasavje.

TRI SREBRNE INOVACIJE

Vse tri inovacije, ki so na nacionalni nivo napredovale iz SAŠA regije, se prejele srebrno priznanje: univerzalni kuhinjski aparat Bosch Cookit (BSH Hišni aparati), nova generacija samostojnih hladilno zamrzovalnih aparatov širine 600 (Gorenje) in pametno domače polnjenje električnih vozil (Mega M).  Dan inovativnosti v organizaciji GZS kot nacionalna partnerja podpirata Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo RS in Javna agencija SPIRIT Slovenija, kot promocijski partner pa Slovenski podjetniški sklad.

Fotogalerija





 

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.