Arhiv: Kako lahko sebi in drugim podarimo mir

POLET

Več o projektu na: www.projekt-polet.si

Z dr. Zvezdanom Pirtoškom, uglednim nevrologom, predstojnikom Katedre za nevrologijo na ljubljanski medicinski fakulteti, dolgoletnim predstojnikom kliničnega oddelka za bolezni živčevja UKC v Ljubljani in vodjem ambulanto za starejše, ki imajo različne možganske bolezni na Nevrološki kliniki, je na portalu N1 intervju (kliknite TUKAJ…), ki ga je pripravila Lea Udovč.

 »Želim si, da bi višja vrednota bilo srečno, dostojno in varno življenje, od zibelke do groba. Že v otroštvu in srednjih letih bi bilo treba okrepiti zdrave sloge življenja in preventivno medicino, spodbude, da so starejši čim dlje aktivni na poklicnih in družbenih področjih, kjer so uspešni; da družba prepozna oblike diskriminacij (npr. starizma), jih ozavesti in se proti njim bori; socialno in zdravstveno varnost, s široko mrežo pomoči na domu, varovanih stanovanj ali manjših domov za starejše. Socialna mreža, medgeneracijsko sožitje, ministrstvo, urad za starejše…«

Preberite intervju, je pronicljiva in občutljiva analiza družbe in možnosti, ki jih imamo na voljo za njeno spreminjanje.

Projekt POLET sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.

Fotogalerija





 

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.