Arhiv: Zaposlitveni sejem za delavce v proizvodnji v predelovalni industriji


Savinjsko-šaleška gospodarska zbornica je v sodelovanju z Zavodom RS za zaposlovanje, Območno službo Velenje, v četrtek, 2. junija 2022, izvedla mini zaposlitveni sejem za proizvodne delavce v predelovalni industriji.

K sodelovanju smo povabili večje število delodajalcev, ki so registrirani na področju predelovalnih dejavnosti in tudi podjetja, ki zaposlujejo invalidne osebe.

Na mini zaposlitvenem sejmu so sodelovale gospodarske družbe Gorenje Gospodinjski aparati d.o.o., Veplas d.d., Plastika Skaza d.o.o., KLS Ljubno d.o.o., in dve invalidski podjetji: Gorenje I.P.C. d.o.o. in Turna d.o.o..
Vsa podjetja iščejo kader s podobnimi znanji, izkušnjami in kompetencami, na ta način pa je bila dana priložnost zaposlovanju  tudi posebnim skupinam brezposelnih oseb, tako invalidnim osebam, starejšim in dlje časa prijavljenim osebam v evidencah Zavoda RS za zaposlovanje.

Vsi delodajalci so kandidatom za zaposlitev predstavili prosta delovna mesta in jih povabili na hitre zaposlitvene razgovore (zmenke). Brezposelne osebe so bile predhodno usposobljene za tako imenovane hitre zmenke, na ta način pa so lahko  kandidati za zaposlitev spoznali več delovnih mest in podjetij ter se z njimi povezali. Objavljenih je bilo 126 prostih delovnih mest za dela v proizvodnji, skladišču, vzdrževanju. Delodajalci so opravili 137 hitrih zaposlitvenih razgovorov, v prihodnjih tednih pa bodo na ponovni razgovor povabili 60 kandidatov, od tega kar 15 invalidnih oseb.

Mini zaposlitveni sejem je tako z vidika, da zasledujemo cilj, da imajo delodajalci dovolj zaposlenih delavcev, na Zavodu RS za zaposlovanje pa manj prijavljenih brezposelnih oseb, zagotovo uspel. Vsak zaposleni delavec ima tako večjo možnost in priložnost do lastnega uspeha.

Tudi v prihodnje bomo z mini zaposlitvenimi sejmi nadaljevali – skupaj smo boljši!

Fotogalerija

 

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.