Arhiv: Gospodarska zbornica Slovenije inovatorjem iz SAŠA regije podelila tri srebrna priznanjaV okviru Dneva inovativnosti je Gospodarska zbornica Slovenije (GZS) 20. leto zapored podelila nacionalna priznanja najbolj inovativnim podjetjem in inovatorjem v podjetjih in drugih organizacijah. Rdeča nit letošnje podelitve je bila Z inovacijami presegamo meje. Nacionalno priznanje GZS za najboljše inovacije predstavlja najvišje priznanje inovativnim dosežkom slovenskih podjetij in s tem promocijo inovativnosti v Sloveniji. Podeljenih je bilo 7 zlatih, 23 srebrnih, 12 bronastih ter 3 posebna priznanja za inovacijski izziv.  Vse tri inovacije iz SAŠA regije so bile nagrajene s srebrnim priznanjem.

Predsednik GZS Tibor Šimonka je ob tej priložnosti izrazil zadovoljstvo, da so med letošnjimi inovacijami tako produktne kot procesne in družbene, kar  pomeni, da »imamo v naši državi širok in pester nabor podjetij in organizacij, ki so sposobne inovirati na res širokem področju.« Poudaril je, da se z vlaganjem v razvoj, iskanjem novih, inovativnih rešitev ter razvojem tudi popolnoma novih rešitev presegajo meje, kar je tudi slogan letošnje podelitve. S tem podjetja in organizacije pomembno prispevajo k zelenemu prehodu, družbeni odgovornosti ter večji prepoznavnosti Slovenije in njenega gospodarstva. Kritičen je bil do tega, da sodi Slovenija že vrsto leta v skupino zmernih inovatorjev, saj se premalo vlaga v raziskave, razvoj in inovacije. Po prepričanju Šimonke mora ključno vlogo pri tem prevzeti država z ustvarjanjem okolja, ki omogoča konkurenčne pogoje in dobro podporo podjetjem. Izpostavil je tudi pomen in vlogo GZS.

Za priznanja na nacionalni ravni se je potegovalo 45 najboljših inovacij iz vse Slovenije. Podeljenih je bilo 7 zlatih, 23 srebrnih, 12 bronastih ter 3 posebna priznanja za inovacijski izziv. 

Vse tri inovacije, ki so na nacionalni nivo napredovale iz SAŠA regije, so prejele srebrno priznanje: 
- Profesionalni pralni in sušilni stroji – Gorenje gospodinjski aparati d.o.o.
- Nova generacija vgradnih pečic Gorenje BIO21 – Gorenje gospodinjski aparati d.o.o.
- Samostojni popolnoma avtomatski kavni aparat ES600 – BSH Hišni aparati d.o.o. Nazarje.

Dan inovativnosti v organizaciji GZS kot nacionalna partnerja podpirata Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo RS in Javna agencija SPIRIT Slovenija, kot promocijski partner pa Slovenski podjetniški sklad.

Katalog nacionalnih priznanj GZS za najboljše inovacije

 

 

 

Fotogalerija

 

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.