Arhiv: 10. regijsko srečanje podjetnikov o prenosu znanja iz športa na poslovanje



SPOT Savinjska – Savinjsko-šaleška gospodarska zbornica (SŠGZ) in sekcija računovodskih servisov pri SŠGZ sta pripravili 10. regijsko srečanje podjetnikov, na katerem sta kot gosta nastopila dr. Marko Hočevar, redni profesor na Ekonomski fakulteti Univerze v Ljubljani, ter David Primožič produktni vodja v podjetju ELAN d.o.o, svetovni prvak in najboljši slovenski telemark smučar vseh časov.

Udeležence srečanja sta uvodoma nagovorila Tomaž Korošec, predsednik SŠGZ in Petra Pleterski, predsednica sekcije računovodskih servisov pri SŠGZ.

Na srečanju je dr. Marko Hočevar, redni profesor na Ekonomski fakulteti Univerze v Ljubljani spregovoril o Športu, poslovanju in računovodstvu. Predstavil je, kako povezana je analiza v nogometu in poslovanju. Za primerjavo s poslovno teorijo je uporabil izjave nekaterih svetovno znanih nogometnih trenerjev. Brez načrta ni možno narediti analize niti nogometne igre, niti poslovanja podjetja. Načrt je tisti, ki določa ali smo uspešni ali ne, ne pa primerjava z drugimi. Produktivnost ni dovolj za uspešnost. Tekanje po terenu je lahko učinkovito, ni pa uspešno. Zato najboljši igralec na svetu, Messi, malo teče in veliko zabija gole. Pustiti srce na igrišču ni dovolj. Dati je potrebno več golov, kot nasprotnik. V podjetju smo lahko učinkoviti pri izdelavi izdelkov ampak, če jih ne prodamo po primerni ceni, nismo uspešni. Izgorelost zaposlenih ali hitra izdelava izdelka ni dovolj, da smo uspešni. Vsaka nogometna ekipa ima svoje prednosti pred ostalimi, ki jih mora izkoristiti. Zato razlikovanje od drugih ni pomembno. Pomembno je, da izkoristi svoje prednosti. To velja tudi za podjetja. Z analizo moramo opredeliti svoje prednosti in jih tudi izkoristiti.

David Primožič, produktni vodja v podjetju ELAN d.o.o, svetovni prvak in najboljši slovenski telemark smučar vseh časov pa je z udeleženci srečanja delil zgodbo, kako si je s profesionalno športno kariero tlakoval pot do zaposlitve v Elanu, kjer kot produktni vodja skrbi za podobo smučarske kolekcije, njen razvoj in testiranje smuči. Predstavil je tudi prve zložljive vsestranske karving smuči na svetu Elan Voyager.

Elan je dolgoletni proizvajalec 100 %  ročno izdelanih smuči iz slovenskih Alp, izdelanih na eni lokaciji s skoraj 80 leti izkušenj v oblikovanju in izdelavi najboljših smuči na svetu. Begunje na Gorenjskem so majhno mestece, toda le po fizični velikosti in številu prebivalcev. V smučarskem svetu so Begunje prestolnica, glavno mesto smučarskih inovacij. Poudarek dajejo tudi na trajnosti oskrbne verige, saj približno 99 % vseh surovin pridobijo iz Evropske unije v radiu 400 km okoli Begunj, kar je njihova konkurenčna prednost.

Za glasbeno popestritev sta poskrbeli Tanja Lončar, citrarka, pevka in športna osebna trenerka ter  Tinkara Fortuna, podjetnica ki jo večina pozna kot del zasedbe glasbene skupine Bepop. Dogodek je povezoval voditelj Dejan Tamše.

Fotogalerija

Fotogalerija





 

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.