Arhiv: Priznanja za najboljše inovacije v SAŠA regiji za leto 2023

Savinjsko-šaleška gospodarska zbornica nadaljuje s projektom zbiranja in ocenjevanja inovacij v SAŠA regiji, katerega cilj je uveljavljanje inovacijske dejavnosti kot gibala trajnostnega razvoja gospodarstva in pospeševanja podjetništva. S tem namenom smo v začetku leta objavili 24. razpis za zbiranje prijav za podelitev priznanj inovacijam v SAŠA regiji za leto 2023. Na razpis so se lahko prijavile gospodarske družbe, podjetja, samostojni podjetniki, samostojni inovatorji in druge organizacijske oblike z območja SŠGZ. Predlagatelji so lahko prijavili inovacijo, ki je bila prvič vpeljana na trg oziroma prvič uporabljena v proizvodnem/ poslovnem procesu v obdobju od 1. 1. 2021 do 31. 3. 2023.

Na letošnji razpis za najboljše inovacije v SAŠA regiji je prispelo 13 prijav, s strani 8 prijaviteljev in 153 inovatorjev. Na podlagi ocen po posameznih kategorijah je komisija za ocenjevanje inovacij soglasno do-delila 3 zlata priznanj (3 zlata priznanji iz kategorije profesionalno podprtih inovacij), 8 srebrnih priznanj (6 srebrna priznanja iz kategorije profesionalno podprtih inovacij in 2 srebrno priznanje iz kategorije neprofesionalno podprtih inovacij), 1 bronasto priznanje (1 bronasto priznanje iz kategorije profesionalno podprtih inovacij) in 1 prebojna invencija.

Na nacionalni nivo ocenjevanja se skladno s pravilnikom posredujejo 3 inovacije, ki so najvišje  ocenjene prejemnice zlatih priznanj in prebojna invencija.

Razglasitev rezultatov in podelitev priznanj bo v četrtek, 29.  junija 2023, ob 14. uri v lokalu Vista bar ob Velenjskem jezeru.

Partnerji projekta so Gospodarska zbornica Slovenije, Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo in Javna agencija Spirit Slovenija.

Fotogalerija





 

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.