Arhiv: V SAŠA regiji poplave prizadele več podjetij


Savinjsko-šaleška gospodarska zbornica (SŠGZ) je skupaj z ostalimi regijskimi zbornicami in združenji vključena v Krizni štab 'POPLAVE'. Gospodarska zbornica Slovenije pa je preko Ministrstva za gospodarstvo turizem in šport vključena v republiški krizni štab. Podjetja poročajo o ogromnih škodah na materialu in opremi. Nekateri še več tednov ne bodo mogli zagnati proizvodnje. V tem trenutku potrebujejo predvsem pomoč gradbenih strojev pri odstranjevanju posledic poplav, v nadaljevanju pa bodo potrebovala tudi pomoč pri popravilu elektro instalacij, strojev, sušenju skladišč, proizvodnih in pisarniških prostorov. V ta namen smo tudi vzpostavili aplikacijo preko katere člani ponujajo prizadetim podjetjem svojo storitev. 

Prijavite svojo razpoložljivost za nudenje pomoči

Savinjsko-šaleška gospodarska zbornica (SŠGZ) po vseh močeh zbira informacije o razpoložljivih resursih, ki jih lahko podjetjem ponudijo pri odpravljanju posledic poplav. Direktor Rok Plankelj je skupaj z Matjažem Hanom, ministrom za gospodarstvo, turizem in šport in Klemnom Boštjančičem, ministrom za finance obiskala najbolj prizadeta podjetja v SAŠA regiji po katastrofalnih poplavah. V občini Nazarje so obiskali tovarno BSH Hišni aparati Nazarje in podjetje Jeroplast. Podjetje BSH Hišni aparati Nazarje skupaj z dobavitelji zaposluje pet tisoč ljudi. V občini Ljubno ob Savinji pa so ob prisotnosti župana Franja Naraločnika obiskali podjetja KLS Ljubno, Rihter in Davidov Hram. Minister Han je podjetjem zagotovil hitro pomoč in vso podporo, ki jo bodo v nadaljevanju več kot nujno potrebovala. Vlada Republike Slovenije je namreč že sprejela potrebno zakonodajo v ta namen in jo posredovala v Državni zbor, ki je o njej odločal na včerajšnji izredni seji.

 SŠGZ je intenzivno vključena tudi v operativno izvajanje pomoči na terenu preko različnih kanalov. V sodelovanju z Športno zvezo Velenje, koordinira tudi pomoč športnikov in ekip ter lokalnih gasilskih društev pri odpravljanju nastalih posledic v prizadetih podjetjih. V prihodnjem tednu pa bo aktivirana tudi delovna akcija predstavnikov GZS pri odpravljanju posledic poplav.

 #NISMONISTESAMI

Fotogalerija

Fotogalerija





 

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.