Arhiv: V sklopu pravičnega prehoda vzpostavljajo lokalna partnerstva


Razvojna agencija SAŠA

V Razvojni agenciji (RA) SAŠA, pod okriljem katere deluje Center za pravični prehod (CPP) SAŠA regije, v začetni fazi pravičnega prehoda veliko pozornosti namenjajo vzpostavljanju partnerstev. V zadnjem obdobju so izvedli veliko individualnih razgovorov in srečanj s potencialnimi ponudniki, investitorji in deležniki v regiji ter izven nje z namenom vzpostavljanja partnerstev in spodbujanja naložb na področju javne uprave, gospodarstva, izobraževanja in nevladnih organizacij.

SREČANJA Z GOSPODARSTVENIKI
Organizirali so mednarodno konferenco Pozdravljena, prihodnost na temo diverzifikacije gospodarstva, na kateri so navezali številne stike in širili informacije o delovanju CPP in RA SAŠA. Na srečanju z gospodarstveniki Občine Šoštanj so predstavili delovanje CPP, se seznanili z aktualnimi informacijami iz njihove dejavnosti, spoznali njihove razvojne projekte in jim predstavili prihajajoče razpise Sklada za pravični prehod (SPP). Sestali so se tudi s predstavniki Savinjsko-šaleške gospodarske zbornice (SŠGZ), ki povezuje gospodarske subjekte v regiji.

KORISTNO IZOBRAŽEVANJE O DNSH NAČELIH
Ker se obeta razpis za inkubatorje in poslovne cone iz SPP, so v oktobru pripravili izobraževanje o DNSH načelih, ki terjajo naslavljanje šestih okoljskih ciljev, in kako se upoštevajo pri prijavah na razpis ter pri izdelavi projektne dokumentacije. Izobraževanja se je udeležilo 33 udeležencev iz občinskih uprav, projektantov in zaposlenih v Komunalnem podjetju Velenje.

SVETOVANJE IN INFORMIRANJE ZA ŠALEŠKE OBČINE
Izvedli so več individualnih svetovanj predstavnikom vseh treh šaleških občin, ki bodo upravičenke na prej omenjenih razpisih. Udeležence so seznanili s ključnimi informacijami, ki so jih prejeli od posredniških teles in organa upravljanja, jim svetovali glede vodenja projektov in postopkov javnih naročil ter jim nudili administrativno, tehnično in strokovno podporo.

Aktivnosti Centra za pravični prehod so v celoti financirane iz sredstev tehnične pomoči Sklada za pravični prehod. 

www.evropskasredstva.si 

 

Fotogalerija





 

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.