Arhiv: Tretji Poslovni Espresso s predstavitvijo podjetja Graska d.o.o.

Na januarskem srečanju se nam je ob jutranji kavi na kratko predstavilo podjetje Graska d.o.o., ki se ukvarja z izdelavo ekoloških, hranilnih, okusnih in naravnih veganskih prehrambenih izdelkov.

Sodelujejo s kmeti, ki v prvi vrsti skrbijo za zdravje prsti in odpornost na podnebne spremembe. S tem gradijo tudi lokalne prehrambene sisteme, ki lahko na dolgi rok uspevajo in prenesejo prihajajoče podnebne spremembe. Hkrati pa ustvarjajo tudi lastne regenerativne projekte, ki jim bodo v prihodnosti zajamčili vire hrane in sestavin. Uporabljajo pridelke kot so konoplja, ajda, čičerika in gobe, saj izjemno dobro uspevajo v kontinentalni Evropi.

Martin Rojnik, direktor podjetja Graska nam je razkril, da se posvečajo razvoju in proizvodnji 100% naravnih rastlinskih izdelkov. Z njihovimi lastnimi kapacitetami v Velenju ter povezovanjem z agro in proizvodnimi partnerji širše regije ustvarjajo proizvodni potencial. Trenutno se posvečajo proizvodnji fermentiranih izdelkov na osnovi gob in micelija ter izvozu v tujino. 

 

Fotogalerija

Fotogalerija





 

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.