Skupščina Savinjsko-šaleške gospodarske zbornice


Skupščine Savinjsko-šaleške gospodarske zbornice sta se udeležila Predsednik Državnega sveta Marko Lotrič in sekretarka Državnega sveta dr. Monika Kirbiš Rojs.

Predsednik DS je v nagovoru je poudaril pomen zbornic, ki zastopajo interese članov v odnosu do lokalnih skupnosti, državnih organov in ostalih subjektov pri oblikovanju konkurenčnih pogojev za poslovanje in razvoj. Zaradi tega so zbornice pomemben člen v razvoju gospodarstva v regiji, s tem pa tudi izredno pomemben člen za ustvarjanje družbene blaginje in ohranjanje poseljenosti predvsem bolj odmaknjenih delov Slovenije. Pomemben prispevek zbornice predstavlja tudi hiter dostop do informacij, izobraževanja in usposabljanja, dogodki, povezani z gospodarskim razvojem, in promocija podjetij in podjetnikov pa tudi vrednot podjetništva.

Mag. Gregor Ficko, direktor Zbornice gradbeništva in industrije gradbenega materiala je predstavil dosedanje aktivnosti in razvoj projekta 3. razvojna os.

Skupščina SŠGZ je v nadaljevanju seje potrdila poročilo o delu in finančno poročila SŠGZ za leto 2023 z mnenjem nadzornega odbora, sprejela programa dela in finančni plan SŠGZ za leto 2024 ter določila članarino SŠGZ za leto 2024, ki ostaja nespremenjena. Vse dokumente, ki opredeljujejo delovanje zbornice je predhodno na seji obravnaval  tudi Upravni odbor SŠGZ.

Fotografije: Državni svet RS / Benjamin Beci

Fotogalerija

Fotogalerija





 

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.