V1 | Vavčer za udeležbo v gospodarskih delegacijah v tujino

PODPORNO OKOLJE SAVINJSKE REGIJE 2023-2025

SPS - Slovenski podjetniški sklad je objavil javni poziv V1 - Vavčer za udeležbo v gospodarskih delegacijah v tujino.

Cilj javnega poziva:

Spodbuditi mikro, mala in srednje velika podjetja (v nadaljevanju: MSP) k udeležbi v izhodnih gospodarskih delegacijah, z namenom povezovanja s potencialnimi poslovnimi partnerji, iskanja novih poslovnih priložnosti, povečanja prepoznavnosti ter pridobivanja izkušenj pri predstavitvah in poslovanju na tujih trgih, kar bo imelo pozitiven vpliv na konkurenčnost podjetij. Gospodarska delegacija je organiziran obisk predstavnikov slovenskih podjetij v tujini, ki vsebuje poslovni program ter mreženje med slovenskimi in tujimi podjetji.

Višina sofinanciranja in potencialni organizatorji:

MSP lahko hitro in enostavno pridobijo do največ 60 % sofinanciranje upravičenih stroškov oz. min. 300,00 EUR in največ 3.000,00 EUR nepovratnih sredstev za udeležbo v gospodarski delegaciji v tujini. Sofinancirajo se upravičeni stroški delegacij, ki jih organizirajo naslednje organizacije: Ministrstvo za zunanje zadeve, Ministrstvo gospodarstvo, turizem in šport, diplomatsko-konzularna predstavništva v tujini, javna agencija SPIRIT Slovenija, Slovenska turistična organizacija, Slovenski podjetniški sklad, SID banka, Gospodarska zbornica Slovenije ali katera izmed regionalnih gospodarskih zbornic, Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije ali katera izmed območnih obrtno-podjetniških zbornic, slovenski poslovni klubi v tujini, financirani s strani SPIRIT Slovenija, Evropska podjetniška mreža, člani Nacionalnega start-up konzorcija, tuje gospodarske zbornice, ki delujejo v Sloveniji in organizirajo delegacije za slovenska podjetja.

Višina sredstev po javnem pozivu:

V okviru javnega poziva je za udeležbo v gospodarskih delegacijah v tujino do leta 2028 skupno na voljo 0,5 mio EUR sredstev.

Upravičeni stroški:

  • Stroški kotizacije na gospodarskih delegacijah v tujini.
  • Stroški prevoza.
  • Stroški nočitev.

Pri tem je potrebno upoštevati, da DDV ni upravičen strošek.

MSP lahko uveljavljajo stroške nastale v obdobju od 1. 1. 2024 in do 30. 9. 2028. Do sofinanciranja bodo upravičene aktivnosti, ki bodo izvedene in plačane znotraj obdobja upravičenosti, določenega v pogodbi o sofinanciranju. Do predložitve zahtevka za izplačilo mora upravičenec izvesti vse aktivnosti.

Posebni pogoji za pridobitev sofinanciranja:

  • Gospodarske delegacije se mora udeležiti lastnik in/ali zakoniti zastopnik in/ali zaposleni v podjetju.
  • Stroški se lahko uveljavljajo za največ dva (2) udeleženca s strani podjetja (v okviru posamezne delegacije).
  • MSP lahko za ta javni poziv pridobi sredstva večkrat letno.

Več o pozivu

Vir: Podjetniskisklad.si

SPOT Svetovanje Savinjska

Fotogalerija





 

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.