ZAPOSLOVANJE TUJCEV Posveti o novostih zaposlovanja tujcev


Zavoda Republike Slovenije za zaposlovanje pripravlja Posvete o novostih zaposlovanja, ki so namenjeni delodajalcem, predstavnikom upravnih enot in drugim, ki jih omenjena tema zadeva.

24. julija 2024  je bil v Uradnemu listu RS, št. 62/2024, objavljen: 

Ta prinaša drugačen, predvsem pa bistveno hitrejši postopek novega zaposlovanja tujcev in posega tudi v delo ter pristojnosti Zavoda RS za zaposlovanje (v nadaljevanju Zavod). 

Ker se pričakuje večji pripad zadev s področja zaposlovanja tujcev na Zavod, so okrepili ekipo sodelavcev za reševanje vlog, zato da bi skladno z novo zakonodajo čim hitreje omogočili hitrejši vstop tujcev na trg dela ter tako zagotovili delovno silo, ki jo slovensko gospodarstvo potrebuje za svoje poslovanje.

Za vse delodajalce, upravne enote in druge zainteresirane udeležence v mesecu  avgustu in septembru organizirajo vsebinske posvete na temo nove zakonodaje, ki so jih poimenovali "Zaposlovanje tujcev - novosti in izvajanje v praksi«.

TERMINI IN LOKACIJA POSVETOV

  12. in 22. avgusta ter 5. septembra 2024 v prostorih Zavoda, Rožna dolina, cesta IX/6 v Ljubljani (velika sejna soba v pritličju), od 10. do 12. ure.

  • avgusta:  Nina Bačnik, UE Ljubljana ter Anka Rode, Zavod RS za zaposlovanje;
  • septembra: Nina Bačnik, UE Ljubljana,  Katja MatucMetka Pipan, ZZZS,  Miho Šepec, Anka Rode, Zavod RS za zaposlovanje.

PRIJAVE

Udeležbo na izbran termin enega izmed posvetov potrdite na elektronski naslovTamara.Molj@ess.gov.si  čim prej, saj je število mest omejeno. 

Zaželjeno je, da udeleženci vnaprej na elektronski naslov posredujejo tudi vprašanja, povezana z uvedbo nove zakonodaje.

Vljudno vabljeni.

Posveti o novostih zaposlovanja tujcev

Fotogalerija





 

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.