Na Dnevu inovativnosti 2024 podeljena tri sebrna priznanja za inovatorje iz SAŠA regije

V okviru Dneva inovativnosti je Gospodarska zbornica Slovenije  (GZS) včeraj na Brdu pri Kranju že dvaindvajsetič podelila nacionalna priznanja najbolj inovativnim podjetjem in inovatorjem v podjetjih in drugih organizacijah. Rdeča nit letošnje podelitve je bila »Izbrali smo trajnost«. 

Nacionalno priznanje GZS za najboljše inovacije predstavlja najvišje priznanje inovativnim dosežkom slovenskih podjetij in s tem promocijo inovativnosti v Sloveniji. Podeljenih je bilo 10 zlatih, 24 srebrnih, 12 bronastih priznanj ter 1 posebno priznanje za inovacijski izziv. Tri srebrna priznanja tudi za inovatorje iz SAŠA regije.

Dve srebrni priznanji so prejeli inovatorji podjetja BSH Hišni aparati Nazarje d.o.o. za inovaciji  EOX6 – popolnoma vgradni inteligentni Espresso kavni avtomat z znižanim ogljičnim odtisom in Kuhinjski robot K10 z ergonomičnim izmetom orodja in podaljšano življenjsko dobo motorja. Srebrno priznanje za inovacijo Novi inovativni pomivalni stroji srednjega in premijskega razreda pa so prejeli inovatorji iz podjetja Gorenje d.o.o..

Za priznanja na nacionalni ravni se je potegovalo 47 najboljših inovacij iz vse Slovenije. Na sedeže regijskih gospodarskih zbornic smo prejeli 230 inovacijskih predlogov, plod odličnega dela razvojnih ekip, posameznikov, raziskovalnih inštitucij in inovatorjev. Pri inovacijah je sodelovalo več kot 1.300 inovatorjev. Prijavljene inovacije so bile zelo raznolike, sicer v večji meri produktne, a vendar tudi odlične procesne, trženjske in družbene. V maju, juniju ter septembru se je odvilo trinajst regijskih podelitev najboljšim inovatorjem v regijah.

 

Na Dnevu inovativnosti so poleg 10 zlatih, 24 srebrnih, 12 bronastih priznanj ter 1 posebnega priznanja za inovacijski izziv podelili tudi priznanje za prebojno invencijo, ki podpira inovacije, ki še nimajo komercializacije, ampak imajo velik potencial in ga želijo še posebej podpreti.

 

Katalog prejemnikov nacionalnih priznanj GZS za inovacije 2024.


Iskrene čestitke nagrajencem!


Dan inovativnosti v organizaciji Gospodarske zbornice Slovenije (GZS) kot nacionalna partnerja podpirata Ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport RS in Javna agencija SPIRIT Slovenija.

 


 

Fotogalerija

Fotogalerija





 

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.