Poslovni Espresso z Medic-UM STORE


Na jesenskem Poslovnem Espressu v mesecu septembru se nam je ob jutranjem druženju na kratko predstavilo podjetje Medic-UM STORE d.o.o., ki je svojo pot pričelo leta 2017. Sprva so delovali zgolj na področju veleprodaje izdelkov, kasneje pa so pridobili dovoljenje s strani Ministrstva za zdravje za izvajanje zdravstvenega varstva na prireditvah. Sedaj se ukvarjajo z maloprodajo medicinskih pripomočkov, veleprodajo medicinske opreme, izvajanjem zdravstvenega varstva na javnih prireditvah ter sanitetnimi ter nenujnimi reševalnimi prevozi. 

Primarna dejavnost podjetja je prodaja izdelkov pravnim osebam, zdravstvenim ustanovam in ostalim javnim zavodom. S svojimi izdelki močno konkurirajo na slovenskem in evropskem trgu saj zaradi kakovostnih izdelkov in ugodne ponudbe zagotavljajo potreben medicinski material večini slovenskih bolnišnic in zdravstvenim domovom. Njihova vizija je prevzem večinskega deleža prodaje medicinske opreme na slovenskem trgu ter širitev na ostale evropske in svetovne trge.

So pogodbeni dobavitelj medicinsko-tehničnih pripomočkov ZZZS, kar pomeni, da lahko pri njih prevzamete medicinske pripomočke, ki jih predpiše osebni zdravnik ali specialist. V kratki dobi delovanja so tako izdali in izposodili že preko 5000 pripomočkov. Pokrivajo predvsem Šaleško, Savinjsko in Koroško regijo. V podjetju se že nekaj let trudijo, da bi skupaj s krajevnimi skupnostmi, gasilci, občinami in posameznimi podjetji, razširili mrežo AED-jev po Sloveniji. Mesečno tako namestijo kar nekaj aparatov, ki so rešili že mnoga dragocena življenja.

V letošnjem letu so pričelo tudi z dobavo in prilagoditvijo novih reševalnih vozil. S sodelovanjem s tujimi partnerji so močno zatresli tla pod nogami konkurenčnim podjetjem v Sloveniji in tujini, ter tako pričeli s postavljanjem novih mejnikov na področju predelave tovrstnih intervencijskih vozil. Prav tako pa z letošnjim letom vstopajo na trg z lastno blagovno znamko medicinskih pripomočkov VELEMEDICA, ki združuje kakovost proizvoda in razumevanje potreb uporabnika. S širitvijo asortimana blagovne znamke pa je planiran predvsem vstop na celoten trg EU.

Nadaljna vizija podjetja Medic-UM STORE je zagotavljanje novih rešitev za profesionalne uporabnike ter tako prevzeti večinski tržni delež na področju JN ter distribucija in širitev asortimana blagovne znamke VELEMEDICA. Na področju maloprodaje pa strmijo k dodatni širitvi mreže maloprodajnih poslovalnic.

Naša poslovna jutranja srečanja so odlična priložnost za izmenjavo idej, pridobivanje novih znanj in navezovanje koristnih poslovnih stikov. Vabljeni vsak drugi četrtek v mesecu, da se nam pridružite ob kavi, rogljičku in zanimivih predstavitvah iz sveta poslovanja.

Se vidimo 10. oktobra 2024 na 9. Poslovnem Espressu!

Fotogalerija

Fotogalerija





 

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.