Savinjsko-zasavska gazela 2024


Včerajšnja prireditev za gazelo Savinjsko-Zasavske regije 2024 je znova dokazala pomembnost in uspešnost dinamičnih podjetij v naši regiji. Trgograd, letošnji prejemnik naziva gazela regije, je s svojo hitrostjo rasti, inovativnostjo in družbeno odgovornostjo izstopal kot zgled ostalim podjetjem. Podjetji Elnet in Grlica, ki sta se prav tako uvrstili med nagrajence, prispevata k regijskemu gospodarstvu s svojimi izjemnimi poslovnimi zgodbami. Grlica, kot pomemben predstavnik SAŠA regije, še naprej dokazuje svojo vrednost in vpliv na lokalno okolje.

 Projekt Gazela je v slovenskem gospodarskem prostoru prisoten že več kot dve desetletji, kjer izpostavlja podjetniške zgodbe najboljših hitrorastočih podjetij. Gre za eno najbolj priznanih in strokovno utemeljenih nagrad, ki spodbuja rast, razvoj in inovacije v slovenskem gospodarstvu. Z nagradami se ne prepoznavajo le uspehi v poslovnih številkah, temveč tudi v trajnostni naravnanosti in družbeni odgovornosti.

 Metodologija izbora gazel temelji na petletni rasti prihodkov podjetij, ob tem pa se ocenjujejo še finančna stabilnost, inovativnost, mednarodna usmerjenost ter družbena odgovornost. Podjetja, ki se uvrstijo v izbor, niso le zgled poslovne uspešnosti, temveč tudi pomemben del lokalne in nacionalne gospodarske skupnosti.

 Kot poudarja Rok Plankelj, direktor Savinjsko Šaleške gospodarske zbornice, so takšna podjetja ključna za gospodarski razvoj regije, saj s svojo inovativnostjo in trajnostnim pristopom ustvarjajo nova delovna mesta in krepijo konkurenčnost lokalnega gospodarstva.

 Več o projektu Gazela si lahko preberete tukaj.

Fotogalerija





 

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.